Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Täyteen ahdetuissa vankiloissa pitää nukkua vuoroissa –Filippiinien presidentti jatkaa rajua huumetaistelua

Ulkomaat
 
Romeo Ranoco / Reuters
Presidentti Rodrigo Duterte voitti toukokuussa vaalit, kun hän kampanjoi mm. huumerikollisten ampumisen puolesta.
Presidentti Rodrigo Duterte voitti toukokuussa vaalit, kun hän kampanjoi mm. huumerikollisten ampumisen puolesta. Kuva: Romeo Ranoco / Reuters

Filippiinien surkeassa kunnossa olevat vankilat on ahdettu täyteen huumerikoksista epäiltyjä. Presidentti Rodrigo Duterte voitti toukokuussa vaalit, kun hän kampanjoi kymmenien tuhansien huumerikollisten ampumisen puolesta.

Uutistoimisto AFP:n julkaisemissa kuvissa näkyy, kuinka paidattomat vangit nukkuvat vieri vieressä vankilan koripallokentän sementtialustalla taivasalla. 60 vuotta vanha vankila rakennettiin alun perin 800 vangille. Nyt tiloihin on tungettu 3 950 vankia, AFP kertoo. He joutuvat nukkumaan vuoroissa.

Yksi vangeista kertoo, että 130:tä vankia kohti on käytössä vain yksi wc.

Toukokuusta alkaen poliisi on ampunut yli 400 huumerikoksista epäiltyä. Lisäksi epävirallisesti toimivat ryhmät ovat tappaneet satoja.

Lauantaina Duterte vannoi jatkavansa rikollisuuden kitkemistä ja kehotti jälleen poliisia ”ampumaan tappaakseen” ja sanoi olevansa sodassa.

”En välitä ihmisoikeuksista, uskokaa pois”, presidentti sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Hän myös takasi ”henkilökohtaisesti ja virallisesti” sotilaille ja poliisille syytesuojan, jos tappamiset on tehty töissä ollessa.

Poliisi itse kuvailee tappamisia itsepuolustukseksi, mutta YK:n huumeiden- ja rikostentorjuntavirasto tuomitsi ampumiset laittomiksi.

Poliisin mukaan jopa 500 000 ihmistä on presidentin kampanjan alettua antautunut viranomaisille ja sanonut lopettavansa laittomien huumeiden käytön.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin mukaan väkivallan ja kuoleman pelko ajaa ihmiset antamaan itsensä ilmi poliisille, mikä tuo yhä lisää ihmisiä vankiloihin ja pidätyskeskuksiin.

Erik de Castro / Reuters
Poliisi otti huumeidenkäyttäjäksi tunnustautuneelta sormenjälkiä Quezonissa Manilassa kesäkuun lopulla.
Poliisi otti huumeidenkäyttäjäksi tunnustautuneelta sormenjälkiä Quezonissa Manilassa kesäkuun lopulla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat