Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranska pelkää uusia iskuja – Useita kesätapahtumia peruttu

Tänä vuonna jää väliin esimerkiksi Lillen suurmarkkinat.

Ulkomaat
 
Antoine Antoniol / Getty Images
Ihmiset katselivat myynnissä olevia tavaroita Lillen perinteisillä markkinoilla vuonna 2013. Markkinat on tänä vuonna peruttu.
Ihmiset katselivat myynnissä olevia tavaroita Lillen perinteisillä markkinoilla vuonna 2013. Markkinat on tänä vuonna peruttu. Kuva: Antoine Antoniol / Getty Images

Ranskassa viime aikoina tehdyt terrori-iskut ovat lamauttaneet maan kulttuurista ja sosiaalista elämää, kun useita kesätapahtumia on peruttu uusien verilöylyjen pelossa.

Viimeksi ilmoitettiin Lillen perinteisten, syyskuussa järjestettävien markkinoiden peruuttamisesta. Tapahtumaan osallistui lähes 2,5 miljoonaa ihmistä viime vuonna.

Philippe Wojazer / Reuters
Martine Aubry
Martine Aubry

Peruutus oli merkittävä takaisku niin Lillelle kuin siellä vierailevillekin. Lillen pormestari Martine Aubry kertoi tiedotustilaisuudessa uutistoimistojen mukaan, että päätös oli ”kivulias”, mutta välttämätön, koska ”riskit eivät ole vähentyneet”.

”Huolimatta intohimoistamme, joskus meidän on sanottava seis”, tiedotustilaisuudessa esiintynyt lilleläinen hallintojohtaja Michel Lalande totesi AFP:n mukaan.

Muualla Ranskassa on peruttu esimerkiksi ilotulituksia, Nizzassa pyöräilykilpailu ja Marseillessa lentonäytös. Kaikkiaan Ranskassa on peruttu kymmeniä tapahtumia mahdollisten terrori-iskujen vuoksi, laskee uutistoimisto AP.

”Tämä ei ole missään nimessä antautumista terrorismin edessä”, Marseillen turvallisuudesta vastaava Laurent Nunez totesi AP:lle. Hän muistutti, että useita muita tapahtumia ei ole peruttu.

Ranskalaisilla on edelleen kipeästi muistissa useat maassa tehdyt terrori-iskut. Esimerkiksi Nizzan iskussa 14. heinäkuuta mies tappoi 85 ihmistä ajamalla rekalla väkijoukkoon, joka juhli kansallispäivää.

Maan puolustusministeri Jean-Yves Le Drian ilmoitti Nizzan iskun jälkeen Ranskan olevan sodassa islamisteja vastaan, ja siitä lähtien kesätapahtumia on peruttu.

”Kaikkien on ymmärrettävä tilanne, missä olemme. Se vaatii rajoituksia”, puolustusministeri totesi.

Myös Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuve on kehottanut kaupunkien pormestareita perumaan tapahtumia, jos turvallisuustilanne on sitä vähääkään edellyttänyt.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat