Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itävallan ulkoministeri uhkaa pysäyttää Turkin EU-neuvottelut

Poliitikkojen kommentit ajoivat Itävallan ja Turkin kuluneella viikolla diplomaattiseen sanasotaan.

Ulkomaat
 
Leonhard Foeger / Reuters
Itävallan ulkoministeri Sebastian Kurz
Itävallan ulkoministeri Sebastian Kurz Kuva: Leonhard Foeger / Reuters

Itävallan ulkoministeri Sebastian Kurz on uhannut pysäyttää Turkin neuvottelut EU-jäsenyydestä, kertoo uutistoimisto AFP.

”Minulla on paikka ja ääni EU-maiden ulkoasiainneuvostossa. Siellä aiotaan keskustella, pitäisikö neuvotteluita jatkaa Turkin kanssa. Minä vastustan sitä”, hän sanoi uutistoimiston mukaan itävaltalaislehti Kurierissa sunnuntaina.

Kurzin lausunto on jatkoa muiden itävaltalaisten poliitikkojen kuluneella viikolla esittämille näkemyksille.

Itävallan liittokansleri Christian Kern kuvaili Turkin jäsenyysneuvotteluiden olevan ”vain fiktiota”. Puolustusministeri Hans-Peter Doskozil puolestaan kutsui Turkkia diktatuuriksi, jolla ei ole hänen mielestään sijaa EU:ssa.

Poliitikkojen kommentit ajoivat Itävallan ja Turkin diplomaattiseen sanasotaan. Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu nimitti Itävaltaa ”radikaalin rasismin keskukseksi” ja kehotti liittokansleria tarkastelemaan oman maansa tilaa.

Perjantaina Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier osallistui keskusteluun sanomalla, että ongelmat eivät liity vain neuvotteluihin EU-jäsenyydestä. Steinmeier totesi, että EU-maiden pitäisi ajatella suhdettaan Turkkiin nykyistä laajemmin.

Neuvottelut Turkin EU-jäsenyydestä alkoivat vuonna 2005. Heinäkuun puolivälissä tapahtuneen vallankaappausyrityksen jälkeen neuvotteluiden tulevaisuudesta on keskusteltu runsaasti.

Presidentti Recep Tayyip Erdoğan on käynnistänyt Turkissa laajan kampanjan, jonka seurauksena esimerkiksi toimittajia, yliopistojen opettajia ja sotilaita on pidätetty.

Turkki on myös harkinnut kuolemanrangaistuksen palauttamista. Esimerkiksi Saksan ulkoministeri Steinmeier totesi kuluneella viikolla, että rangaistuksen käyttöönotto ei sovi EU-maiden arvoihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat