Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Terrori-iskujen pelko haittaa Ranskan matkailua – Hotelliyöpymisten määrä väheni

Varsinkin Yhdysvalloista, Aasiasta ja Persianlahden maista tulevat turistit ovat säikähtäneet terrori-iskuja.

Ulkomaat
 
HS–Reuters
Pascal Rossignol / Reuters
Matkailijoiden yöpymiset ovat laskussa Ranskassa. Ranta oli täynnä tyhjiä lepotuoleja kolme päivää terrori-iskun jälkeen Nizzassa heinäkuussa.
Matkailijoiden yöpymiset ovat laskussa Ranskassa. Ranta oli täynnä tyhjiä lepotuoleja kolme päivää terrori-iskun jälkeen Nizzassa heinäkuussa. Kuva: Pascal Rossignol / Reuters

Matkailijat eivät ole yhtä halukkaita lomailemaan Ranskassa kuin aiemmin. Maan hotellit kirjasivat Euroopan ulkopuolella asuvien yöpymisiä heinäkuussa 10 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana.

Turismilla on suuri merkitys Ranskan taloudelle. Viime vuoden Pariisin isku ja sen jälkeen tehdyt terroristiset hyökkäykset Nizzassa ja Normandiassa ovat kuitenkin saaneet matkailijat epäröimään, onko maahan turvallista matkustaa.

14. heinäkuuta Nizzassa kuoli 85 ihmistä ja sadat loukkaantuivat, kun mies ajoi kuorma-autolla päin Ranskan kansallispäivän ilotulituksia seuraamaan kokoontuneita ihmisiä. Pari viikkoa Nizzan iskun jälkeen Normandiassa tehtiin veitsihyökkäys, jossa kuoli paikallinen pappi.

Iskut on liitetty äärijärjestö Isisiin.

Erityisesti Yhdysvalloista, Aasiasta ja Persianlahden maista tulevat matkailijat näyttävät säikähtäneen iskuja, arvioi turismista vastaava Ranskan ulkomaankauppaministeri Matthias Fekl Le Journal du Dimanche -lehden haastattelussa.

Sen sijaan eurooppalaiset turistit käyvät edelleen Ranskassa. Heitä on maan matkailijoista noin 80 prosenttia.

Vuoden 2016 tammi–kesäkuussa yöpymisten määrä on ministeri Feklin mukaan vähentynyt Ranskassa 10 prosentilla. Kiinnostus majoittua varsinkin Pariisissa ja sen ympäristössä on hiipunut selvästi.

Ranskassa on myös peruttu useita kesätapahtumia iskujen pelossa.

Nizzan-iskun silminnäkijä: Erityisesti mietin lapsia
Nizzan-iskun silminnäkijä: Erityisesti mietin lapsia
Ystävänsä kanssa Ranskan Nizzaan matkustanut Heidi Holopainen kertoo puhelimitse, miten torstai-ilta 14.7.2016 muuttui kauhunsekaiseksi paoksi. Yli 80 ihmistä kuoli, kun kuorma-auton kuljettaja ajoi ihmisiä päin Nizzan kuuluisalla rantakadulla. Toimittaja ja leikkaus: Heidi Lämsä, kuva: Reuters
Ranskan panttivankitilanteessa kuoli pappi ja kaksi hyökkääjää
Ranskan panttivankitilanteessa kuoli pappi ja kaksi hyökkääjää
Kaksi miestä otti viisi ihmistä panttivangeikseen Ranskassa tiistaina. Tilanne päättyi poliisin surmattua hyökkääjät. Hyökkääjät surmasivat panttivangikseen ottamansa papin. Kuva: Reuters.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat