Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Belgiassa iskenyt viidakkoveitsimies oli algerialainen – loukkaantuneet poliisit koomassa

Isis ilmoitti olevansa vastuussa lauantaisesta iskusta, jossa algerialaismies löi viidakkoveitsellä belgialaispoliiseja päähän.

Ulkomaat
 
FRANCOIS LENOIR
Poliisit vartioivat Charleroin poliisiaseman edustalla lauantaina tapahtuneen hyökkäyksen jälkeen.
Poliisit vartioivat Charleroin poliisiaseman edustalla lauantaina tapahtuneen hyökkäyksen jälkeen. Kuva: FRANCOIS LENOIR

Kaksi poliisia loukkaantui lauantaina Belgian Charleroissa, kun viidakkoveistä aseenaan käyttänyt mies hyökkäsi heidän kimppuunsa paikallisen poliisiaseman edustalla. Paikalla ollut kolmas poliisi ampui hyökkääjän, joka kuoli myöhemmin sairaalassa.

Belgian viranomaiset kertoivat sunnuntaina, että hyökkääjä oli heille ennalta tuttu. Viidakkoveitsellä poliiseja lyönyt mies oli kotoisin Algeriasta ja 33-vuotias. Hänellä oli rikosrekisteri, mutta häntä ei aiemmin ollut liitetty terrorismiin. Hän oli asunut Belgiassa vuodesta 2012 lähtien, kertoo uutistoimisto AFP.

Terroristijärjestö Isis ilmoitti sunnuntaina olevansa iskun takana. Isiksen uutiskanavana pidetty Amaq kertoi, että viidakkoveitsimies oli yksi ”sotilaista”, joka vastasi Isiksen kutsuun ”iskeä Yhdysvaltain johtaman liittouman kansalaisia vastaan”.

Välikohtaus sai alkunsa, kun kaksi poliisia oli pysäyttänyt urheilukassia kantaneen miehen Charleroin poliisiaseman edustalla. Tämän jälkeen mies oli välittömästi ottanut laukustaan esille viidakkoveitsen, jolla hän oli lyönyt kumpaakin poliisia päähän. Kummatkin poliisit ovat naisia. Hyökätessään miehen kerrotaan huutaneen ”Allahu akbar”, eli suomeksi ”Jumala on suuri”.

Lähellä ollut kolmas poliisi, myös nainen, ampui hyökkääjää, joka kuoli myöhemmin sairaalassa. Uutistoimisto AFP:n tietojen mukaan kummatkin iskussa haavoittuneet naiset on lääkärien toimesta vaivutettu koomaan.

Belgian viranomaisten mukaan maassa on parhaillaan kolmostason terroriuhka, mikä käytännössä tarkoittaa uhan olevan ”mahdollinen ja todennäköinen”. Järjestelmässä on neljä tasoa, neljännen ollessa kaikkein vaarallisin.

Belgian pääministeri Charles Michel ylisti kaikkien kolmen poliisin rohkeutta ja kiitti heitä miehen pysäyttämisestä ennen kuin mies olisi ehtinyt siviilien kimppuun.

”Poikkeuksellisella rohkeudellaan he epäilemättä estivät vielä suuremman tragedian”, Michel sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat