Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Japanin Pikachu-paraatissa Pokémon-hurmosta

Pokémon aiheuttaa ristiriitaisia reaktioita maailmalla.

Ulkomaat
 
KIM KYUNG-HOON
Japanin Jokohamassa juhlittiin Pikachua sunnuntaina.
Japanin Jokohamassa juhlittiin Pikachua sunnuntaina. Kuva: KIM KYUNG-HOON

Sadat Pokémon-fanit kokoontuivat sunnuntaina Japanin Jokohamaan seuraamaan vuosittaista Pikachu-paraatia, kertoo uutistoimisto AFP.

Pikachu on tunnetuin Pokémon-maailman hahmoista. Populaarikulttuurissa Pikachu on saavuttanut ikonisen aseman viimeistään tänä vuonna julkaistun lisätyn todellisuuden älypuhelinpeli Pokémon Gon ansiosta.

Paraatissa noin 50 Pikachu-asuista ihmistä marssi Jokohaman suositulla turistikadulla, ja innokkaat kaupunkilaiset, turistit ja tietenkin Pokémon-harrastajat seurasivat kulkueen etenemistä. Monet kulkuetta katsomaan tulleet olivat itsekin pukeutuneet Pikachu-asuihin tai -hattuihin, ja moni tapahtumaan osallistunut etsi samalla Pokémon Go -pelin hahmoja Jokohaman kaduilta.

”Tulin Jokohamaan löytääkseni minulta vielä puuttuvia [Pokémon Gon] hahmoja”, kertoi eräs tapahtumaan osallistunut 45-vuotias nainen.

Paraatin järjestäjät kertoivat, ettei kulkueella ollut virallista yhteyttä Pokémon Go -peliin.

Pokémon-aiheisia pelejä on pelattu Japanissa vuodesta 1996 lähtien. Silloin ensimmäinen Pokémon-peli julkaistiin Nintendon Game Boylle.

Samaan aikaan muualla maailmassa Pokémon aiheuttaa myös epäluuloa. Uutistoimisto AFP kertoo, että lauantaina Thaimaan viranomaiset kertoivat Pokémonin pelaamisen olevan kiellettyä äänestyspaikkojen läheisyydessä. Thaimaa äänesti sunnuntaina uudesta perustuslaista.

Iranissa Pokémon Gon pelaaminen on virallisesti kielletty, mutta se ei estä maan nuorisoa pelaamasta. Myös pääsy esimerkiksi Facebookiin ja Twitteriin on kielletty, mutta samaan aikaan useimmat puhelinliikkeet myyvät puhelimiin vpn-kortteja, joilla käyttäjä pystyy ohittamaan valtion asettamat kiellot.

AFP kertoi lauantaina Iranin Teheranissa Pokémonia pelanneista muutamasta kymmenestä nuoresta, jotka valittivat kaupungit pokestopien ja -gymien vähäistä määrää.

Malesian johtajat ovat kieltäneet Pokémonin pelaamisen, vaikka peliä ei virallisesti ole Malesiassa edes saatavilla. Maan uskonnollinen johto pelkää Pokémonin johtavan uhkapelaamiseen.

Heinäkuussa Saudi-Arabian uskonoppineiden neuvosto uudisti 15 vuoden takaisen fatwan Pokémonia vastaan.

Suomessa Pokémon Go on aiheuttanut runsasta keskustelua esimerkiksi marjanpoimintaan liittyen. Ensin imatralainen Risto Luukkonen paheksui Pokémonia ja kehui marjanpoimintaa. Sitten kävi ilmi, että peli saattaa lisätä nuorten marjanpoimintaintoa. Seuraavaksi espoolainen Vesa Linja-aho kehui Pokémonia ja piti marjanpoimintaa rankkana työnä. Lopulta esiteltiin veljekset, jotka ovat kehittäneet Pokémonin tyylisen marjanpoimintasovelluksen.

KIM KYUNG-HOON
Pikachu-paraatissa nähtiin noin 50 täydellisessä Pikachu-asussa esiintynyttä henkilöä.
Pikachu-paraatissa nähtiin noin 50 täydellisessä Pikachu-asussa esiintynyttä henkilöä.
KIM KYUNG-HOON
Pikachu-fani pääsi halaamaan sankariaan sunnuntaina.
Pikachu-fani pääsi halaamaan sankariaan sunnuntaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat