Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kapinalliset mursivat Aleppon itäosan saarron – asiantuntija: pahimpia takaiskuja hallituksen joukoille sitten konfliktin alkamisen

Hallitus vastasi rajuilla ilmaiskuilla. Siviilien tilanne kaupungissa pahenee.

Ulkomaat
 
Abdalrhman Ismail / Reuters
Kapinallistaistelijat ja kansalaiset juhlivat Aleppon kapinallisalueiden saarron murtumista lauantaina.
Kapinallistaistelijat ja kansalaiset juhlivat Aleppon kapinallisalueiden saarron murtumista lauantaina. Kuva: Abdalrhman Ismail / Reuters

Kapinallisista ja jihadisteista koostuva ryhmittymä on murtanut Syyrian hallituksen joukkojen saarron Itä-Aleppossa, uutistoimisto AFP kertoo. Syrian Observatory for Human Rights -järjestön johtaja Rami Abdel Rahman sanoo, että kapinallisten eteneminen on yksi merkittävimmistä takaiskuista hallituksen joukoille sitten konfliktin alkamisen vuonna 2011.

Aleppon hallinnasta on taisteltu vuodesta 2012 asti. Kaupunki on ollut jakautuneena kapinallisten valtaamaan itäosaan ja hallituksen valtaamaan länsiosaan. Viimeisten kolmen viikon ajan hallituksen oli käytännössä onnistunut saartaa kapinalliset kaupungin itäpuolelle.

Perjantaina kapinalliset aloittivat hyökkäyksen, jossa he valtasivat alueita Aleppon länsipuolelta. Lauantaina he saivat myös avattua tien kaupungin itäosiin eli mursivat saarron. Aleppon itäpuolella asuu noin 250 000 ihmistä.

AFP:n mukaan kapinallisryhmä ilmoitti lausunnossa, että sen tarkoituksena on tuplata joukkonsa ja ”vapauttaa” koko Aleppo.

Hallitus vastasi kapinallisten etenemiseen sunnuntaina rajulla ilmahyökkäyksellä.

The Guardian -lehden mukaan kapinalliset etenevät nyt luoteessa kohti hallituksen suurta armeijatukikohtaa.

Taistelut ovat iskeneet raskaasti Aleppon siviileihin. The Guardianin mukaan kapinallisten eteneminen on katkaissut Aleppon päähuoltoreitin. Kaupungin länsipuolella ruuan hinta on noussut moninkertaiseksi.

AFP:n mukaan tällä hetkellä niin länsi- kuin itäpuoleltakaan ei löydy turvallista reittiä, jota pitkin siviilit pystyisivät poistumaan kaupungista.

Abdalrhman Ismail / Reuters
Kapinallistaistelijat ja kansalaiset juhlivat Aleppon kapinallisalueiden saarron murtumista lauantaina.
Kapinallistaistelijat ja kansalaiset juhlivat Aleppon kapinallisalueiden saarron murtumista lauantaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat