Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pommi tappoi ainakin 70 sairaalassa Pakistanissa – sekä Isis että Taliban väittävät tehneensä iskun

Isku tehtiin teho-osastolla, kun kymmenet ihmiset olivat kokoontuneet suremaan aiemmin samana päivänä tapettua lakimiestä.

Ulkomaat
 
HS–AFP–Reuters
NASEER AHMED
Miehet surivat pommi-iskussa kuolleita ystäviään pakistanilaisen sairaalan ulkopuolella maanantaina.
Miehet surivat pommi-iskussa kuolleita ystäviään pakistanilaisen sairaalan ulkopuolella maanantaina. Kuva: NASEER AHMED

Ainakin 70 on kuollut pommi-iskussa Quettassa, Pakistanin lounaisosassa. Kuolonuhrien lisäksi noin 120 ihmistä on loukkaantunut, kertoo BBC. Uhrimäärän pelätään vielä nousevan.

Pommi räjähti sairaalassa. Pääosin toimittajista ja lakimiehistä koostuva joukko oli kokoontunut teho-osastolle suremaan aiemmin samana päivänä tapetun lakimiehen ruumiin äärelle.

Lakimies ammuttiin ennen iskua kotinsa lähelle hänen ollessaan matkalla töihin. Surman motiivista ei ole toistaiseksi tietoa.

Toistaiseksi ei ole varmaa, ketkä ovat todellisuudessa vastuussa tuhoisasta pommi-iskusta. Jo kaksi eri terroristiryhmää on julistautunut iskun tekijöiksi.

Islamistiseen Taliban-ääriliikkeeseen kuuluva ryhmä Jamaat-ur-Ahrar on kertoi tehneensä iskun pian sen tapahduttua. Ryhmä on aiemmin väittänyt syyllistyneensä sellaisiinkin tekoihin, joihin se ei todellisuudessa ole osallistunut. Yhdysvallat lisäsi ryhmän terroristilistalleen viime viikolla.

Myöhemmin maanantaina myös terroristijärjestö Isis ilmoittautui iskun tekijäksi. Järjestön hallitsema uutistoimisto Amaq kertoi Isisin osallisuudesta.

Quetta on väkivaltaisuuksista tunnetun Baluchistanin provinssin pääkaupunki. Iskuista on tullut tavallisia alueella, jossa separatistien väkivaltaisuudet ja rikollisuus ovat olleet jatkuvassa kasvussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat