Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsalaiskunta haluaa vuokrata kesämökkejä pakolaisten käyttöön

Norrtälje saattaisi yhteen tyhjänä seisovat mökit ja asuntoa etsivät ihmiset.

Ulkomaat
 
Pekka Sakki / LEHTIKUVA
Norrtäljen kunta on lähestynyt kirjeitse kesämökkien ja muiden vapaa-ajan asuntojen omistajia tiedustellakseen, olisivatko he valmiita vuokraamaan asuntonsa pakolaisille. Kuva on Visbystä.
Norrtäljen kunta on lähestynyt kirjeitse kesämökkien ja muiden vapaa-ajan asuntojen omistajia tiedustellakseen, olisivatko he valmiita vuokraamaan asuntonsa pakolaisille. Kuva on Visbystä. Kuva: Pekka Sakki / LEHTIKUVA

Ruotsalaisessa Norrtäljen kunnassa suunnitellaan yksityisten kesämökkien vuokraamista muun muassa pakolaisten käyttöön, kertoo Svenska Dagbladet.

Norrtäljen kunta on muutama päivä sitten lähestynyt kirjeitse kesämökkien ja muiden vapaa-ajan asuntojen omistajia. Kirjeessä kysytään, olisivatko omistajat valmiita vuokraamaan mökin tai asunnon esimerkiksi pakolaisten majoittamista varten.

”Ajattelimme, että moni rakennus tai huone on talvella tyhjillään. Kunnassa on monia ryhmiä, jotka tarvitsevat majoitusta. Esimerkiksi monet pakolaiset, nuoret ja muut ihmiset ovat asuntoa vailla”, sanoo Norrtäljen sosiaalipalvelujen johtaja Ali Rashidi Svenska Dagbladetille.

Vaikka Rashidi mainitsee useampia ihmisryhmiä, etsitään asuntoja Svenska Dagbladetin mukaan ensisijaisesti pakolaisille.

Norrtälje sijaitsee pohjoisessa Tukholman läänissä. Kunnassa on noin 60 000 asukasta. Kunnan alueella on suomalaisillekin tuttu Kapellskärin satama.

Norrtäljen kunta toimisi vuokranantajien ja vuokralaisten yhteensaattajana, mutta vuokrasopimuksen tekoon kunta osallistuisi vain poikkeustapauksissa. Ideana on, että vuokranantaja ja vuokralainen tekisivät keskenään tavallisia vuokrasopimuksia.

Rashidin mukaan Norrtälje on saanut paljon yhteydenottoja, joissa ollaan valmiita kesämökin vuokraamiseen.

”Ihmiset ovat osoittaneet paljon kiinnostusta. Otamme kaikkien yhteystiedot ylös ja katsomme, mitkä asunnot ovat meille sopivia. Jos rakennus sijaitsee hyvin kaukana palveluista, se ei ehkä sovellu tarkoitukseemme.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat