Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinalaisturisti päätyi vahingossa kahdeksi viikoksi vastaanottokeskukseen Saksassa – ”En kuvitellut Eurooppaa ihan sellaiseksi”

Ulkomaat
 
Stefano Rellandini / Reuters
Pakolaiskeskukseen joutunut kiinalaismies pyysi usein passiaan takaisin.
Pakolaiskeskukseen joutunut kiinalaismies pyysi usein passiaan takaisin. Kuva: Stefano Rellandini / Reuters

Kiinalaisturisti joutui hyvin eriskummalliseen tilanteeseen lomallaan Saksassa, kertoo uutistoimisto AFP.

31-vuotias englantia ja saksaa osaamaton, yksin liikkeellä ollut kiinalaismies yritti Stuttgartissa mennä poliisiasemalle ilmoittaakseen kadonneesta lompakostaan. Hän ei kuitenkaan päätynyt poliisiasemalle, vaan toiseen virastorakennukseen.

Kun mies meni virastoluukulle asioimaan, ilmeisesti kiinaksi, hänelle annettiin lomake, jonka mies täytti. Kyseessä oli turvapaikkahakemus.

Kun mies antoi lomakkeen täytettynä takaisin virkailijalle, kiinalaisturisti vietiin Dortmundiin vastaanottokeskukseen. Siellä hänen passinsa otettiin vastaanottokeskuksen henkilökunnan huomaan.

Kiinalaismies joutui käymään läpi virallisen ruljanssin, jonka aikana häneltä otettiin sormenjäljet ja hänelle muun muassa tehtiin terveystarkastus. Mies ei vastustellut tarkastusta eikä myöskään sitä, että hänelle annettiin turvapaikanhakijalle tarkoitettu taskuraha käteisenä.

Vastaanottokeskuksen henkilökunnassa ei ollut ketään, joka olisi pystynyt keskustelemaan kiinalaismiehen kanssa. Lopulta henkilökunta kiinnitti huomiota siihen, että mies oli hyvin siististi pukeutunut. Henkilökunnan valtasi epäilys siitä, ettei mies ollut todellinen turvapaikanhakija.

Koska yhteistä kieltä ei ollut, henkilökunta kysyi neuvoa kiinalaisen ravintolan omistajilta. Nämä neuvoivat asentamaan älypuhelinsovelluksen, joka käänsi mandariinikiinaa.

Sovelluksen avulla henkilökunnalle selvisi pian, että mies on turisti, joka halusi jo jatkaa matkaansa.

Vietettyään kaksitoista päivää saksalaisessa vastaanottokeskuksessa kiinalaismies pääsi lopulta jatkamaan matkaansa.

Sovelluksen avulla hän viestitti aikovansa vierailla seuraavaksi Ranskassa ja Italiassa.

”En kuvitellut Eurooppaa ihan sellaiseksi”, kiinalaisturisti oli kommentoinut kokemuksiaan saksalaisen WDR-kanavan mukaan.

Punaisen ristin edustaja Christoph Schlütermann selitti sekaannusta uutistoimisto Reutersille sillä, ettei yhteistä kieltä vain löytynyt.

”Saksa on valitettavasti erittäin byrokraattinen maa. Erityisesti nyt pakolaiskriisin aikaan olen nähnyt, kuinka paljon byrokratiaa meillä onkaan”, Schlütermann sanoi.

Hänen mukaansa kiinalaismies yritti toistuvasti kertoa ihmisille tarinaansa, mutta kukaan ei ymmärtänyt häntä.

”Hän myös pyysi passiaan usein takaisin, mitä pakolaiset eivät tavallisesti tee”, Schlütermann sanoi.

Schlütermannin mukaan mies oli onnellinen päästessään viimein vastaanottokeskuksesta, muttei suinkaan vihastunut kokemuksistaan.

”Mitä voit odottaa, jos olet tullut Eurooppaan turistina ja joudut nukkumaan 12 yötä kenttävuoteessa pakolaiskeskuksessa”, Schlütermann pohti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat