Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

The Guardian: Nigerialaisnaisten ihmiskauppa Euroopassa on kriisitasolla – rikolliset käyttävät vastaanottokeskuksia tilapäisinä sijoituspaikkoina

YK:n mukaan Italiaan saapuvien ja prostituutioon pakotettavien nigerialaisnaisten määrä on kaksinkertaistunut viime vuodesta.

Ulkomaat
 
Stefano Rellandini / Reuters
Italian laivasto pelasti siirtolaisia Sisilian rannikon edustalla toukokuussa 2016.
Italian laivasto pelasti siirtolaisia Sisilian rannikon edustalla toukokuussa 2016. Kuva: Stefano Rellandini / Reuters

YK:n mukaan noin 3 600 nigerialaisnaista on saapunut Italiaan Libyasta veneellä tämän vuoden alkupuolella, ja yli 80 prosenttia heistä pakotetaan prostituoiduiksi, The Guardian -lehti kertoo. Määrä on kaksi kertaa suurempi kuin viime vuonna samaan aikaan.

YK:n Kansainvälinen siirtolaisjärjestö (IOM) kuvaa nigerialaisnaisten ihmiskaupan olevan kriisitasolla. IOM:n ihmiskaupanvastaisen toiminnan asiantuntija Simona Moscarelli arvelee, että kaupattujen naisten määrä on vain lisääntymässä.

Järjestön mukaan rikollisjengit käyttävät vastaanottokeskuksia tilapäisinä sijoituspaikkoina uhreilleen. Sopivan tilaisuuden tullen he yksinkertaisesti noutavat naiset pois ja pakottavat sen jälkeen prostituoiduiksi.

”Se, mitä olemme tänä vuonna nähneet, on kriisi. Tällaista ei ole tapahtunut koskaan ennen. Kyseessä on merkittävin nousu Italiaan saapuvien nigerialaisnaisten määrässä 10 vuoteen”, Moscarelli sanoi The Guardianille.

Moscarellin mukaan rikollisjengit pakottavat yhä nuorempia tyttöjä prostituoiduiksi. Hän sanoo, että useimmat naisista ovat jo matkalla Eurooppaan joutuneet seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi.

IOM:n mukaan veneellä saapuvat nigerialaisnaiset pitäisi välittömästi heidän saapumisensa jälkeen tunnistaa ihmiskaupan uhreiksi ja sijoittaa turvallisiin tiloihin. Heille pitäisi antaa asiantuntevaa apua, ei jättää turvattomiin vastaanottokeskuksiin.

Salakuljetusjengit houkuttelevat naisia matkalle muun muassa tyhjillä lupauksilla kunnollisista työnmahdollisuuksista Euroopassa. Lisäksi naisia kiristetään velalla, jonka salakuljettajat väittävät heidän kerryttäneen matkalla meren yli.

Naiset päätyvät kaduille ja bordelleihin ympäri Eurooppaa, osa myös Suomeen. Maahanmuuttoviraston maatietopalvelun julkaisema raportti viime vuodelta kuvaa Eurooppaan saapuneiden nigerialaisprostituoitujen tilannetta erittäin heikoksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat