Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkkilainen upseeri hakee turvapaikkaa USA:sta

Tapaus saattaa kiristää Turkin ja Yhdysvaltojen välejä entisestään.

Ulkomaat
 
HS–Reuters

Turkin armeijan upseeri on hakenut Yhdysvalloista turvapaikkaa. Nimettöminä pysyttelevät Yhdysvaltain virkamiehet kertoivat uutistoimisto Reutersille, että upseeri on sotilasliitto NATO:n tehtävissä Yhdysvalloissa. Hänet on kutsuttu takaisin Turkkiin viime kuussa tapahtuneen epäonnistuneen vallankumousyrityksen seurauksena.

Nimettömänä puhuneen Turkin virkamiehen mukaan upseeri olisi määrätty kiinniotettavaksi, eikä hän ole ilmoittautunut Turkin viranomaisille.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun turkkilainen armeijan upseeri hakee turvapaikkaa Yhdysvalloista vallankaappausyrityksen jälkeen. Tapaus voi aiheuttaa lisäjännitteitä Turkin ja Yhdysvaltain suhteisiin, jotka ovat jo valmiiksi koetuksella. Turkki vaatii Yhdysvaltoja luovuttamaan Pennsylvaniassa asuvan imaami Fethullah Gülenin, jota hallitus syyttää vallankaappausyrityksestä.

Yhdysvallat on vastannut luovuttavansa Gülenin vain, jos Turkki pystyy esittämään uskottavia todisteita tämän osallisuudesta vallankaappaukseen.

Vallankaappausyrityksen jälkeen Turki armeijasta on erotettu tuhansia sotilaita, muun muassa noin 40 prosenttia kaikista kenraaleista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat