Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Suuri junaryöstö” Intiassa – vaunun kattoon leikattiin reikä ehkä matkan aikana

Röyhkeiden ryöstäjien mukana katosi satojentuhansien edestä seteleitä.

Ulkomaat
 
HS–AFP

Junanryöstäjät leikkasivat eteläisessä Intiassa reiän vaunun kattoon pikajunan ollessa ilmeisesti liikkeessä, maan poliisiviranomaiset tiedottivat keskiviikkona. Ryöstäjät saivat saaliikseen noin 750 000 dollarin eli yli 670 000 euron arvosta käteistä rahaa.

Ryöstösaaliin katoaminen huomattiin vasta tunteja sen jälkeen, kun juna oli saapunut Chennain kaupunkiin. Uskalias operaatio oli toteutettu jossakin vaiheessa junan kulkiessa parinsadan kilometrin mittaista rataosuutta.

Ryöstön kohteeksi joutuneessa junassa kuljetettiin Intian käteistä rahaa kaikkiaan noin 45 miljoonan euron eli 3,4 miljardin rupian arvosta. Kuljetusta oli saattamassa aseistettuja poliiseja. He istuivat viereisessä vaunussa.

Poliisi epäilee, että ryöstäjiä oli 6–8. Heidän arvellaan onnistuneen leikkaamaan vaunun kattoon läpimitaltaan ihmisen mentävän reiän ja katoamaan sen jälkeen rikospaikalta huomaamattomasti ryöstösaaliin kanssa.

Poliisi selvittää, onko joku junan henkilökunnasta tai poliiseista kuullut matkan aikana katolta epätavallisia ääniä, kertoo P. Vijayakumar poliisista.

Viranomaiset uskovat, että ryöstäjät ovat saattaneet hypätä junan katolta. Osa setelisaaliista on mahdollisesti pudonnut reitin varrelle.

”He tekivät reiän, livahtivat siitä ja nostivat rahamytyt katolle”, tutkimuksia johtava M. Ramasubramani arvioi AFP:lle.

Toisen poliisiviranomaisen mukaan ryöstäjät ovat voineet piiloutua vaunuun ennen kuin se lukittiin matkan ajaksi.

Reserve Bank of India -pankin väki huomasi ryöstön tiistaiaamuna, kun rahoja oli tarkoitus tulla hakemaan vaunusta. Junassa kuljetetut, sinänsä käyttökelpoiset setelit oli päätetty poistaa liikenteestä, ja niitä oltiin viemässä Salemista Chennaihin tuhottaviksi.

Intian julkeassa rikoksessa on yhtäläisyyksiä ”Suureksi junaryöstöksi” kutsuttuun legendaariseen tapaukseen, joka sattui Britanniassa vuonna 1963. Silloin rikollisjoukkio pysäytti yöjunan ja sai saaliikseen 2,6 miljoonaa puntaa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat