Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Noin 60 paloilmoitusta runsaan kuukauden aikana – Malmössä poltettiin taas useita autoja viime yönä

Autopalojen määrä on silti vähentynyt pitkällä aikavälillä, osoittavat poliisin tilastot.

Ulkomaat
 
Johan Nilsson / TT
Malmössä viime päivinä ja viikkoina sattuneet autopalot herättävät laajaa huomiota Ruotsissa. Palaneita autoja Malmön Kroksbäckassa keskiviikkona.
Malmössä viime päivinä ja viikkoina sattuneet autopalot herättävät laajaa huomiota Ruotsissa. Palaneita autoja Malmön Kroksbäckassa keskiviikkona. Kuva: Johan Nilsson / TT

Noin 60 paloilmoitusta sitten heinäkuun alun ja useita paloja joka yö kuluvalla viikolla. Malmössä viime päivinä ja viikkoina sattuneet lukuisat autopalot herättävät nyt laajaa huomiota Ruotsissa.

Poliisin kokoamien tuoreiden tilastojen mukaan kaupungissa tehtiin 56 ilmoitusta autopaloista heinäkuun alun ja kuluvan viikon maanantain välillä, mikä on enemmän kuin edellisvuosina vastaavaan aikaan.

Myös tämän jälkeen on raportoitu useista paloista. Yksin torstain vastaisena yönä poliisi sai Malmön alueella kolme ilmoitusta autopaloista ja autoja paloi vähintään yhdeksän, kerrotaan Malmön poliisin johtokeskuksesta.

”Kyse on epätavallisen suuresta määrästä”, sanoo Malmön paikallispoliisipäällikkö Erik Jansåker.

Vuosina 2014 ja 2015 ilmoituksia tehtiin samalla heinäkuun alusta alkavalla aikavälillä noin 35, ja muutamana tätä edeltävänä vuonna 25–35.

Suuri osa paloista on sattunut Rosengårdin verraten heikko-osaisessa ja maahanmuuttajavaltaisessa lähiössä. Paloja on silti ollut myös muilla alueilla, muun muassa Hylliessä ja Limhamnissa.

Jansåker toteaa, että perinteisesti autopalot liittyvät laajempiin sosiaalisiin ongelmiin alueella, mutta nyt tilanne on hieman erilainen. Alueella on ollut viime aikoina muutoin verraten rauhallista, hän sanoo.

Poliisi epäilee, että valtaosa paloista on tahallaan sytytettyjä, eivät kuitenkaan kaikki. Se ei ota toistaiseksi sen tarkemmin kantaa tekijöihin.

Palojen estämiseksi ja havaitsemiseksi poliisi on ottanut alueella käyttöönsä helikopterin.

Vaikka palojen määrä on viime päivinä ja viikkoina ollut suuri, on niiden määrä vähentynyt pitkällä aikavälillä.

Malmön poliisin kokoamien vuosien 2009–2015 tilastojen mukaan autopalopaloilmoituksia tehtiin vuonna 2009 liki kaksinkertainen määrä viime vuoteen verrattuna, yhteensä 628 kappaletta. Viime vuonna ilmoituksia tuli 316, mikä oli pienin määrä sitten vuoden 2009.

Tänä vuonna paloilmoituksia on tullut kuluvan viikon alkuun mennessä 140.

Tilastoihin sisältyy jonkin verran epätarkkuutta, sillä kyse on autopaloilmoituksista ja jokainen ilmoitus voi koskea useampia palaneita autoja.

Viime päivinä uutisia autopaloista on tullut Malmön lisäksi myös muualta Ruotsista.

Keskiviikon vastaisena yönä kahdeksan autoa vahingoittui parkkipaikalla loimunneessa palossa Vingåkerissa, kertoi TT.

Paloista on raportoitu myös muun muassa Varbergissa, Skarassa ja Göteborgissa.

”Palot sattuvat aina hiukan aalloissa. Mutta monesti on niin, että niitä sattuu enemmän, kun kouluista on lomaa ja nuoret ovat ulkona myöhään”, sanoo läntisen poliisialueen viestinnästä vastaava Peter Adlersson TT:lle.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat