Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raportti paljastaa: Poliisi syyllistynyt järjestelmälliseen syrjintään Yhdysvaltain Baltimoressa

Oikeusministeriön raportissa kerrotaan muun muassa, että poliisin useita kertoja pysäyttämistä jalankulkijoista 95 prosenttia oli mustaihoisia.

Ulkomaat
 
HS–Reuters
BRYAN WOOLSTON / Reuters
Moottoripyöräilijä ohitti poliisin käsissä kuollutta Freddie Grayta esittävän seinämaalauksen Yhdysvaltain Baltimoressa heinäkuussa 2016.
Moottoripyöräilijä ohitti poliisin käsissä kuollutta Freddie Grayta esittävän seinämaalauksen Yhdysvaltain Baltimoressa heinäkuussa 2016. Kuva: BRYAN WOOLSTON / Reuters

Afroamerikkalaiset ovat joutuneet poliisin järjestelmällisen syrjinnän kohteiksi Baltimoren kaupungissa, kertoo Yhdysvaltain oikeusministeriön tiistaina julkistama laaja raportti.

Raportin mukaan mustat yhdysvaltalaiset ovat joutuneet muita ihmisiä useammin poliisin pysäyttämiksi ja kiinniotetuiksi. Poliisit ovat myös käsitelleet heitä muita kovakouraisemmin.

Raportin mukaan Baltimoren viranomaisten järjestelmällinen suhtautuminen mustiin kansalaisiin on liittovaltion lakien vastaista.

Raportissa kerrotaan muun muassa, että poliisin useita kertoja pysäyttämistä jalankulkijoista, 95 prosenttia oli mustaihoisia. Kaupungin asukkaista noin 63 prosenttia on afroamerikkalaisia.

163-sivuisen raportin valmistelu aloitettiin sen jälkeen, kun musta Freddie Gray kuoli Baltimoren poliisin käsittelyssä keväällä 2015.

Gray vaipui koomaan pian sen jälkeen, kun poliisit olivat väkivalloin siirtäneet hänet poliisiautoon. 25-vuotias Gray kuoli muutama päivä pidätyksen jälkeen selkäydinvaurioihin. Tapaus herätti paljon arvostelua viranomaisten toimintatavoista ja nostatti myös mellakoita.

Kuutta poliisia kohtaan nostettiin syytteet Grayn tapauksessa, mutta kaikista syytteistä luovuttiin.

Liittovaltion raportin toivotaan parantavan viranomaisten toimintaa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat