Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viimeisin kohu syntyi Clintonin tappouhkaukseksi tulkitusta kommentista – Trumpin epävakaus noussut jo vaaliteemaksi

Varomattoman vitsailun lisäksi Trumpin uskottavuutta syö se, että moni korkea-arvoinen kansallisen turvallisuuden asiantuntija on puhunut avoimesti häntä vastaan.

Ulkomaat
 
USA:n presidenttikisan kova loppusuora
USA:n presidenttikisan kova loppusuora
Ehdokkaat kamppailevat katkeraan loppuun saakka saadakseen enemmistön valitsijamiehistä.
Fakta

Clinton johdossa mielipidekyselyissä

 USA:n presidentinvaalit ratkeavat 8. marraskuuta.

 Demokraattien Hillary Clinton johtaa viimeisimpien kannatuskyselyiden mukaan republikaanien Donald Trumpia noin seitsemän prosenttiyksikön erolla.

 Trumpin kannatus on sulanut myös oman puolueen sisällä. Tuoreimman kyselyn mukaan 19 prosenttia eli noin joka viides republikaani haluaisi hänen jättävän kisan jo kesken.

Yhdysvaltojen presidentiksi pyrkivällä Donald Trumpilla on paha ongelma. Häntä pidetään epävakaana ja vaarallisena.

Trump on kampanjansa aikana jo flirttaillut ydinaseiden käytön mahdollisuuden kanssa ja kehottanut vitsaillen Venäjää urkkimaan vastaehdokkaansa Hillary Clintonin sähköposteja. Tiistaina Trump joutui liemeen, kun hänen tulkittiin vitsailleen Clintonin tappamisella.

Trump sanoi kampanjatilaisuudessa, että ”perustuslain toisen lisäyksen kannattajilla” saattaa olla ainoa keino estää Clintonia valitsemasta haluamiaan liittovaltion tuomareita, jos Clinton voittaa vaalit. Kyseinen lisäys takaa vapaan aseenkanto-oikeuden.

Julkisuudessa kommentti tulkittiin kehotuksena tappaa Clinton, jos tästä tulee presidentti. Trumpin kampanja selvensi pian lauseen viitanneen aseharrastajien äänioikeuteen, jolla he voivat estää Clintonin valinnan presidentiksi.

Clintonin kampanja kutsui puheita vaarallisiksi.

”Yhdysvaltojen presidentiksi pyrkivän henkilön ei pitäisi vihjailla millään tavoin väkivallalla”, kampanja tiedotti uutistoimisto Reutersin mukaan.

Entinen keskustiedustelupalvelu CIA:n johtaja Michael Hayden piti Trumpin tiistaista kommenttia ”pysäyttävänä”, uutistoimisto Reuters kertoi. ”Se on joko todella huonolla huumorintajulla tehty viittaus poliittiseen murhaan, tai ällistyttävää tunteettomuutta”, hän totesi.

Trumpin arvostelijat muistuttivat, että Clintonia vihaavat epävakaat henkilöt voivat ymmärtää puheet toisin kuin ne on kenties tarkoitettu. Demokraatit vaativat, että kommenttia pitäisi tutkia Clintoniin kohdistuneena tappouhkauksena.

Yhdysvaltojen salainen palvelu, joka vastaa kummankin ehdokkaan turvallisuudesta, tiedotti panneensa kommentin merkille.

Varomattoman vitsailun lisäksi Trumpin uskottavuutta syö se, että moni korkea-arvoinen kansallisen turvallisuuden asiantuntija on puhunut avoimesti häntä vastaan.

Michael Hayden oli mukana 50 republikaanien ulko- ja turvallisuuspolitiikan vaikuttajan joukossa, joka julkaisi aiemmin tällä viikolla avoimen kirjeen Trumpia vastaan.

Allekirjoittaneiden mielestä hän ei ole pätevä presidentiksi ja armeijan ylijohtajaksi. Heidän mukaansa Trump ei ymmärrä ulkopolitiikkaa tai ole kiinnostunut tutustumaan siihen, eikä halua tai kykene erottamaan totuutta vääristelystä.

Kirjeessä todettiin, että Trumpilta puuttuvat luonne, arvot ja kokemus, joita tehtävä edellyttää, uutistoimisto AP kertoi.

Trump kuittasi kritiikin ”asemansa puolesta pelkäävän Washingtonin eliitin” panetteluna.

Viimeiset yli 30 vuotta CIA:ssa työskennellyt Michael Morell kirjoitti The New York Timesissa Trumpin luonteen heikkouksien aiheuttaneen jo vaaraa kansalliselle turvallisuudelle. Venäjän presidentti Vladimir Putin on Morellin mukaan jo tunnistanut Trumpin olevan perso imartelulle ja käyttää tätä hyväkseen.

Trump on muun muassa todennut, ettei armeijan johtajana välttämättä tukisi Naton jäsenmaita Euroopassa Venäjän uhkaa vastaan.

Morellin mukaan Trump on aiheuttanut hallaa Yhdysvaltojen turvallisuudelle myös esittämällä muslimeille porttikieltoa maahan. Se vahvistaa Morellin mukaan jihadistien propagandaviestiä.

Trumpia pidetään uhkana myös ulkomailla. Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier piti uutistoimisto AFP:n mukaan ajatusta Trumpista presidenttinä ”pelottavana”.

CARLO ALLEGRI / Reuters
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat