Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvallat arvioi: 45 000 Isis-taistelijaa tapettu kahdessa vuodessa

Kansainvälisen liittouman komentajan mukaan Isisin joukkojen määrä ja laatu ovat heikentyneet.

Ulkomaat
 
HS–AFP
Reuters
Internetiin ladatussa videossa tšetšeenitaustainen Isis-komentaja Abu Omar al-Shisani istuu taistelijoidensa ympäröimänä. Yhdysvallat on kahdesti tänä vuonna ilmoittanut al-Shishanin kuolleen ilmaiskussa, viimeksi 10. heinäkuuta. Isis on kiistänyt väitteet. Kuvankaappaus on otettu 14. heinäkuuta.
Internetiin ladatussa videossa tšetšeenitaustainen Isis-komentaja Abu Omar al-Shisani istuu taistelijoidensa ympäröimänä. Yhdysvallat on kahdesti tänä vuonna ilmoittanut al-Shishanin kuolleen ilmaiskussa, viimeksi 10. heinäkuuta. Isis on kiistänyt väitteet. Kuvankaappaus on otettu 14. heinäkuuta. Kuva: Reuters

Taistelu terroristijärjestö Isisiä vastaan Syyriassa ja Irakissa on koitunut jo 45 000 Isis-taistelijan kuolemaksi, arvioi Yhdysvaltojen puolustusvoimat keskiviikkona.

Arvion esitti lehdistötilaisuudessa yhdysvaltalaiskenraali Sean MacFarland, joka komentaa kansainvälistä liittoumaa Isisiä vastaan. Liittouma aloitti toimintansa kaksi vuotta sitten, ja siinä on mukana ainakin 15 maata.

”Arvioimme, että viimeisten 11 kuukauden aikana olemme tappaneet noin 25 000 vihollistaistelijaa. Kun siihen lisätään aikaisemman arvion mukaiset 20 000, olemme poistaneet taistelukentältä yhteensä 45 000 vihollistaistelijaa”, MacFarland sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Arviot Isisin nykyisestä vahvuudesta vaihtelevat 15 000 ja 30 000 taistelijan välillä, mutta MacFarlandin mukaan järjestöllä on yhä suurempia vaikeuksia saada täydennysjoukkoja.

”Taistelijoiden määrä rintamalla on vähentynyt sekä määrällisesti että laadullisesti. He eivät toimi lainkaan niin tehokkaasti kuin aikaisemmin, mikä tekee heistä helpompia kohteita”, MacFarland kertoi toimittajille videoyhteyden välityksellä Bagdadista.

Miestappioiden lisäksi Isisin arvioidaan menettäneen noin 25 000 neliökilometriä valtaamiaan alueita Irakissa ja Syyriassa. Irakissa järjestö on menettänyt noin puolet alueistaan.

Irakissa taistelu Isisiä vastaan on edennyt Syyriaa ripeämmin: järjestön hallussa on suurista kaupungeista enää pohjoinen Mosul. Uutistoimisto Reutersin mukaan hyökkäystä Mosuliin suunnitellaan syyskuun lopulle.

Myös Isisin sivuhaara Libyassa on pulassa. Järjestön hallussa on enää pieniä osia Sirten satamakaupungista, ja keskiviikkona Libyan hallitusta tukevat joukot kertoivat vallanneensa Isisin päämajanaan pitämän rakennuksen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat