Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Australia vastaa syytöksiin seksuaalisesta väkivallasta turvapaikkakeskuksessa – ministerin mukaan pakolaiset valehtelevat

The Guardian -lehden julkaisemat raportit paljastavat, että lapset kohtaavat toistuvaa häirintää Naurun turvapaikkakeskuksessa. Australian maahanmuuttoministeri sanoo, että osa pakolaisista valehtelee päästäkseen Australiaan.

Ulkomaat
 
© David Gray / Reuters
Mielenosoittajat vaativat lokakuussa Australian pääministeriltä, että Naurun ja Manusin saarten turvapaikkakeskukset suljetaan.
Mielenosoittajat vaativat lokakuussa Australian pääministeriltä, että Naurun ja Manusin saarten turvapaikkakeskukset suljetaan. Kuva: © David Gray / Reuters

Australian maahanmuuttoministeri Peter Dutton sanoi torstaina paikallista aikaa, että turvapaikanhakijat valehtelevat seksuaalisesta väkivallasta, uutistoimisto Reuters kertoo. Viime päivinä julkisuudessa on raportoitu turvapaikanhakijoiden kaltoinkohtelusta Nauru-saarella sijaitsevalla pakolaisleirillä.

Syynä valehteluun on Duttonin mukaan halu päästä Australiaan.

”Minulle on kerrottu joistain tapauksista, joissa on tehty vääriä ilmoituksia seksuaalisesta väkivallasta. Loppujen lopuksi ihmiset ovat maksaneet ihmissalakuljettajille ja he haluavat tulla maahamme”, Dutton sanoi radiohaastattelussa.

Myös turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten itsetuhoinen käyttäytyminen on Duttonin mukaan lopulta tarkoitushakuista. Ministeri väittää, että maahanmuuton puolustajat jopa kannustavat turvapaikanhakijoita itsensä vahingoittamiseen.

Nauru-saaren turvapaikkakeskuksen surkeista oloista on vuotanut viime päivinä uusia tietoja julkisuuteen. The Guardian -lehti julkaisi tiistaina yli 2 000 vuodettua raporttia, jotka kertovat etenkin lasten kokemasta väkivallasta, seksuaalisesta häirinnästä ja muusta kaltoinkohtelusta.

Myös ihmisoikeusjärjestöt Human Rights Watch ja Amnesty International julkaisivat viime viikolla oman raporttinsa, jota varten järjestöjen tarkkailijat olivat haastatelleet turvapaikanhakijoita, pakolaisia sekä työntekijöitä Nauru-saarella. Raportista piirtyy ankea kuva saaresta, jolle sijoitetut turvapaikanhakijat ja pakolaiset elävät alkeellisissa oloissa ja jatkuvan väkivallan uhan alla.

Australia on jo useiden vuosien ajan lähettänyt turvapaikanhakijansa Nauru-saaren ja Papua-Uuden-Guinean leireille. Muun muassa ihmisoikeusjärjestöt ja YK ovat jo aiemmin arvostelleet leirien oloja epäinhimillisiksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat