Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaiset ovat melkein kaiken pahan alku, julistavat lehdet Venäjällä

Suomi ja suomalaiset eivät juuri nyt ole Venäjällä hyvässä huudossa. Syynä ovat menneisyyden synnit, jotka ovat veriruskeat, kirjoittaa Jarmo Mäkelä Venäjän median kirjoittelua käsittelevässä kolumnissaan.

Ulkomaat
 
Jarmo Mäkelä
Kirjoittaja on toimittaja, joka seuraa, mitä Venäjän media kertoo Suomesta.

Kuka antoi luvan paljastaa Pietarissa muistolaatan sotarikolliselle? Kuka päätti Leningradin piiritykseen ja joukkosurmiin syyllisen suomalaismarsalkan muistolaatan ripustamisesta vartioidun sotilasrakennuksen seinälle?

Näiden kysymysten myötä marsalkka Mannerheim ohitti elokuussa presidentti Sauli Niinistön Venäjän median suosituimpana suomalaisena. Toisin kuin Niinistöä, marskia ei käsitelty silkkihansikkain.

Mannerheimin kerrottiin nyt olleen Leningradin piirityksen organisaattori. Hänen käskystään miehitettyyn Karjalaan ilmaantuivat myös sotavangeiksi otetuille neuvostosotilaille tarkoitetut kuolemanleirit.

Vuonna 1941 ahdinkoon joutuneet Hangon vuokra-alueen puolustajat nimittelivät häntä ”Berliinin hovin kunnianarvoisimmaksi ober-huoraksi”. Asiasta muistutti uutistoimisto IA Regnum, joka lukuisilla pitkillä artikkeleillaan sinnikkäästi jatkoi Mannerheimin ja muistolaatan vastaista kampanjaansa.

Uutistoimiston johto oli lähettänyt asiasta vetoomuksen läntisen sotilaspiirin syyttäjävirastolle, joka ilmoittikin aloittaneensa tutkinnan laatan paljastamisen lainmukaisuudesta. Kenen aloitteesta ja milloin se oli aloitettu, sitä ei kerrottu. Pietarilainen valtuutettu Aleksei Kovaljov vaati puolustusministeri Sergei Šhoigua paljastamaan häpeälliseen päätökseen osalliset.

Kommunistit ilmoittivat keräävänsä nimiä laatan vastaiseen kansalaisadressiin. Kielletyn pienpuolueen nuoret suorittivat täsmäiskun laattaa vastaan heittämällä sen päälle uudestaan punaista maalia, ”joka symbolisoi piirityksen uhrien verta, jota [ Adolf ] Hitlerin sotilaat ja heidän apurinsa, myös suomalaiset maahantunkeutujat vuodattivat”.

Vain ”vapaan Venäjän verkkolehti” Kasparov.ru rohkeni enää tehdä pilkkaa. Mistä löytyy se taho, joka langettaa presidentin hallinnon päällikölle Sergei Ivanoville 100 000 ruplan (noin 1400 euron) sakon laittoman laatan paljastamisesta, kirjoittaja kysyi. Hän arveli, että laatan poistaminen, jos siihen lopulta päädytään, olisi Kremlille kova arvovaltatappio.

Mutta ei Mannerheim suinkaan ollut ainoa muistomerkillä ikuistettu suomalainen murhamies. Elokuun 8. päivänä hallituksen lehti Rossijskaja Gazeta kertoi, kuinka Latviassa oli paljastettu ”muistomerkki latvialaisten murhaajille”.

Keitä he olivat? Suomalaisia jääkäreitä, jotka saivat 25.7.1916 tulikasteensa Schmardenin kylän lähistöllä käydyssä taistelussa. Tuon taistelun muistoksi paikalle oli pystytetty graniittipatsas, jonka paljastustilaisuuteen olivat aiemmin kesällä osallistuneet Latvian ja Suomen puolustusministerit.

Jääkäreitä vastassa oli Venäjän puolella taistelemassa latvialaisia vapaaehtoisia. Lehden verkkosivuston (valheellisen) väittämän mukaan suomalainen media ja puolustusministeriö salasivat puolustusministeri Jussi Niinistön (ps) osallistumisen paljastustilaisuuteen, koska ”ilmeisesti Suomessakin ymmärretään, ettei Saksan puolella taistelleiden suomalaisjääkärien ’uroteoista’ kannata ylen määrin ylpeillä”.

Karmeimpiin veritöihin suomalaiset olivat kuitenkin syyllistyneet Venäjän armeijan tv-kanavan 4. elokuuta verkkosivuillaan julkaiseman selonteon mukaan Karhumäen lähellä sijainneessa Sandermohin keskitysleirissä vuosina 1941–1944. Ennen sotaa paikalla sijaitsi Josif Stalinin vainojen aikainen salainen teloituspaikka, joka löydettiin vasta vuonna 1997. Siellä olivat maallisen vaelluksensa pään kohdanneet tuhannet, joista sadat olivat suomalaista alkuperää.

Nyt tiedustelupalvelu FSB oli luovuttanut tv-kanavalle asiakirjoja, joiden se väitti todistavan, että Sandermohissa olikin kidutettu, näännytetty nälkään ja tapettu surutta kymmeniä tuhansia venäläisiä sotavankeja. Näitä asiakirjoja oli petroskoilainen professori Juri Kilin saanut esitellä sanomalehti Kalevassa, mitä käytettiin varmana todisteena siitä, että tiedot pitivät paikkansa.

Entä miten Suomessa Venäjän median mukaan muutoin menee?

Korruptio on lisääntynyt, pakolaisaalto on johtanut gettojen syntyyn, syntyvyys on laskenut kuluvan vuoden ensi puoliskolla alimmilleen sitten itsenäistymisen, kun se vuonna 2015 jo painui miltei nälkävuoden 1866 tasolle, laitoksissa vanhuksia kohdellaan julmasti – ja erityisesti ulkomaalaisten tekemien seksuaalirikosten määrä on kasvanut huimasti.

Entä onko Suomessa sitten enää mitään hyvää? On toki – peruskouluopetus ja Kuhmon musiikkijuhlat.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat