Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki teki ratsian kurdipuolueen päämajaan Istanbulissa

Iskun kohteeksi joutunut parlamentin kolmanneksi suurin puolue HDP moitti ratsiaa laittomaksi.

Ulkomaat
 

Helikopteri ja panssariajoneuvot rikkoivat aamuyön hiljaisuuden Istanbulin keskustassa, kun Turkin terrorisminvastainen erikoisjoukko iski Kansan demokraattisen puolueen (HDP) toimistoon torstaina.

Ratsia oli osa iskujen sarjaa, jonka yhteydessä pidätettiin 17 epäiltyä kurditaistelijaa eri puolilla Istanbulia, kertoivat paikalliset viestimet uutistoimisto Reutersin mukaan.

Kurdimyönteinen HDP, Turkin parlamentin kolmanneksi suurin puolue, moitti ratsiaa Twitterissä ”laittomaksi”.

Turkin valtiollisen Anadolu-uutistoimiston mukaan poliisi epäilee, että puolueen päämajassa on suunniteltu laittomia mielenosoituksia.

Iskujen kohteena oli Kurdistanin työväenpuolue PKK. Pidätettyjä syytetään viranomaisten mukaan ”terroristijärjestöön kuulumisesta” ja rekrytoinnista sekä laittomien mielenosoitusten järjestämisestä.

Muutamia tunteja ennen ratsiaa Turkki syytti PKK:ta kahdesta pommi-iskusta maan levottomassa kaakkoisosassa. Keskiviikkoillan iskuissa kuoli yhdeksän siviiliä, ja HDP tuomitsi iskut tiedotteessa.

Kurdien itsehallintoa ajava PKK on käynyt vuosikymmeniä aseellista taistelua Turkin hallitusta vastaan. Reutersin mukaan PKK:n johto oli viime viikonloppuna varoittanut uusista pommi-iskuista etenkin suurkaupunkien poliiseja kohtaan.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on tehnyt valtavia puhdistuksia armeijassa ja hallinnossa heinäkuun epäonnistuneen vallankaappausyrityksen jälkeen. HDP:ta Erdoğan syyttää PKK:n poliittiseksi siiveksi ja vaatii puolueen parlamenttiedustajien syytesuojan poistamista. Parlamentti äänesti syytesuojan poistamisen puolesta viime keväänä.

HDP kiistää yhteydet PKK:hon ja sanoo kannattavansa sovintoratkaisua konfliktiin, jossa on 1980-luvulta lähtien kuollut noin 40 000 ihmistä.

Orastava rauhanprosessi PKK:n ja Turkin hallituksen välillä kaatui viime vuonna. Turkki, Yhdysvallat ja EU pitävät PKK:ta terroristijärjestönä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat