Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hillary Clinton lupasi helpotusta työläisille ja perheille

Clinton ja Donald Trump yrittivät talouspuheillaan vedota Ruostevyön työväenluokkaan.

Ulkomaat
 
USA:n presidenttikisan kova loppusuora
USA:n presidenttikisan kova loppusuora
Ehdokkaat kamppailevat katkeraan loppuun saakka saadakseen enemmistön valitsijamiehistä.

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton kertoi talouspolitiikkansa yksityiskohdista torstai-iltana.

”Minä pyrin presidentiksi, jotta Yhdysvaltain taloudella menisi kaikkien kannalta hyvin. Donald Trump pyrkii presidentiksi, jotta taloudella menisi hänen ja hänen kavereidensa kannalta hyvin”, Clinton sanoi puheessaan.

Clintonin suunnitelman keskiössä on massiivinen, 275 miljardin dollarin viisivuotisohjelma Yhdysvaltain infrastruktuurin – teiden, siltojen ja lentokenttien – parantamiseksi. Tämä rahoitettaisiin osin rikkaiden veronkorotuksilla, osin yksityisen rahan avulla.

Rakennusohjelma on kädenojennus amerikkalaisille duunareille, jotka kärsivät tehtaiden siirryttyä halpatyön maihin.

Clinton kutsui ohjelmaa suurimmaksi investoinniksi hyväpalkkaisiin työpaikkoihin toisen maailmansodan jälkeen.

”Me olemme rakentajakansaa, meidän täytyy palata rakentamaan!” Clinton sanoi.

Torstaina Clinton lupasi myös helpottaa työtä tekevien lapsiperheiden asemaa. Hän lupaa palkallista vanhempainvapaata, valtakunnallista esikoulujärjestelmää 4-vuotiaille, verovähennyksiä lastenhoitokuluista ja maksutonta korkeakoulutusta alle 125 000 dollaria vuodessa ansaitsevien perheiden lapsille.

Yhdysvallat on ainoa läntinen teollisuusmaa, jossa ei ole oikeutta palkalliseen äitiyslomaan.

Molemmat ehdokkaat kilpailevat valkoisten teollisuustyöläisten äänistä. Clintonia kannattaa selvä enemmistö naisista, vähemmistöistä ja koulutetuista amerikkalaisista. Voittaakseen Trumpin olisi saatava liikkeelle vähän koulutetut valkoiset miehet, joita asuu paljon Ruostevyön alueella, suurten järvien eteläpuolisissa osavaltioissa, joista tehtaat ovat siirtyneet Meksikoon ja Kiinaan.

Siksi Clinton ja Trump tulivat tällä viikolla Michiganiin puhumaan siitä, miten he saisivat presidentteinä Yhdysvaltain talouden ja etenkin työväenluokan ansiot nousuun.

Kuten entinen haastajansa Bernie Sanders, myös Clinton tukee Yhdysvaltain minimipalkan nostamista 15 dollariin tunnilta. Torstaina hän kuulosti muutenkin Sandersilta korostaessaan, että rikkaiden pitäisi maksaa reilu osuutensa veroista.

Ja jos yritys lähtee Yhdysvalloista veropakolaiseksi, sen pitää maksaa lähtövero, Clinton sanoi.

Trumpin ja Sandersin paineen seurauksena Clinton onkin siirtynyt talouspolitiikassaan vasemmalle. Nykyisin hän vastustaa Tyynenmeren vapaakauppasopimusta, jota hän ennen tuki.

”[Presidenttinä] vastustan kaikkia kauppasopimuksia, jotka toimivat työntekijöitä tai palkkoja vastaan”, Clinton lupasi.

The Washington Post -lehden ennen Clintonin puhetta julkaisemien spekulaatioiden mukaan Clinton aikoi arvostella republikaanien Donald Trumpin maanantaina julkistamaa talousohjelmaa siitä, että se ”suosii vain tämänkaltaisia miljonäärejä”. Trumpin ehdottamaa roimaa alennusta yritysveroihin Clinton on aiemmin nimittänyt ”Trumpin porsaanreiäksi”.

Näin Clinton pyrkii osoittamaan, ettei miljardööri Trump puheistaan huolimatta olisi oikeasti työväenluokan asialla.

Torstaina Clinton korosti olevansa itse pienyrittäjän tytär. Hän muistutti kuulijoita pienyrittäjistä, joiden laskut Trump on jättänyt maksamatta, ja vaatteista, joita Trump itse valmistaa Kiinassa ja Meksikossa.

”Jos hän haluaa tehdä Amerikasta taas suuren, hänen pitäisi aloittaa tekemällä itse tuotteita Amerikassa”, Clinton piikitteli.

Viime viikolla Clinton ohitti Trumpin mielipidemittauksessa, jolla mitataan kansan luottamusta ehdokkaan talousosaamiseen.

Uutiskanava CNN:n mukaan 50 prosenttia äänestäjistä luottaa Clintoniin enemmän kuin Trumpiin talouden suhteen. Trumpiin luottaa enemmän 48 prosenttia.

CHRIS KEANE / Reuters
Yhdysvaltain presidenttiehdokas Hillary Clinton esitteli talouspolitiikkansa yksityiskohdat torstaina.
Yhdysvaltain presidenttiehdokas Hillary Clinton esitteli talouspolitiikkansa yksityiskohdat torstaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat