Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aleppon lääkärit pyytävät USA:n apua siviilien suojelemiseksi Syyriassa

Jatkuvien ilmapommitusten vuoksi avustuskuormat eivät ole päässeet kaupungin saarrettuun itäosaan. Venäjä lupasi päivittäisiä taukoja pommituksiin.

Ulkomaat
 
HS–AFP

Lääkärit Syyrian Aleppossa pyysivät torstaina Yhdysvaltoja auttamaan siviilejä, jotka ovat jääneet loukkuun kaupunkiin, uutistoimisto AFP kertoi.

Taistelut jaetun kaupungin hallinnasta ovat viime päivinä käyneet yhä rajummiksi, ja Venäjä on luvannut päivittäisiä humanitaarisia taukoja pommituksiinsa. Kapinallisten hallitsemassa kaupungin itäosassa saarroksissa on yhä noin 250 000 siviiliä.

Syyrian hallitusta tukeva Venäjä on iskenyt kapinallisten asemiin Aleppossa. Kapinallisjoukot onnistuivat murtamaan hallituksen saartorenkaan viime viikonloppuna, mutta AFP:n mukaan kiivas pommitus on estänyt avustuskuormia pääsemästä läpi.

Saarretussa itäosassa toimivat lääkärit vetosivat torstaina presidentti Barack Obamaan siviilien suojelemiseksi.

”Ellei pysyvää huoltolinjaa Aleppoon saada auki, on vain ajan kysymys kunnes olemme taas saarroksissa, nälkä leviää ja sairaaloiden tarvikkeet loppuvat täysin”, lääkärit totesivat avoimessa kirjeessä.

Aleppon itäosassa satojatuhansia siviilejä hoitaa vain 35 lääkäriä, joista 15 oli allekirjoittanut kirjeen. He syyttivät Yhdysvaltoja toimettomuudesta. Lääkärien mukaan Yhdysvallat ei ollut tehnyt mitään helpottaakseen saartoa tai suojellakseen kaupungin siviilejä.

”Emme tarvitse kyyneliänne tai edes rukouksianne, tarvitsemme apuanne. Todistakaa, että olette syyrialaisten ystäviä”, kirjeessä todettiin.

Lastenlääkäri Abu al-Baraa kertoi AFP:lle sairaiden lasten kuolevan lääkärien käsiin Aleppon itäosissa tarvikkeiden puutteen ja pommitusten vuoksi.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat