Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Thaimaassa vierailee vuosittain noin 30 miljoonaa turistia – moni matkailija tulee uudelleen

Thaimaa on odottanut täksi vuodeksi uutta ennätystä matkailijoiden määrässä.

Ulkomaat
 
HS–AFP–Reuters
Chaiwat Subprasom / Reuters
Ylivoimaisesti eniten turisteja Thaimaahan tuli viime vuonna Kiinasta. Kuvassa kiinalaisturisteja Bangkokissa maaliskuussa 2015.
Ylivoimaisesti eniten turisteja Thaimaahan tuli viime vuonna Kiinasta. Kuvassa kiinalaisturisteja Bangkokissa maaliskuussa 2015. Kuva: Chaiwat Subprasom / Reuters

Vaikka Thaimaan maine ”Hymyjen maana” on viime vuosina kärsinyt toistuvista maantieonnettomuuksista, ulkomaalaisiin kohdistuneista rikoksista ja poliittisesta epävakaudesta, turistilaumat eivät ole jättäneet hiekkarannoistaan ja temppeleistään tunnettua maata.

Thaimaa odottaa, että tänä vuonna maahan saapuu jopa 32 miljoonaa matkailijaa, mikä olisi ennätys. Jo viime vuonna Thaimaassa kävi lähes 30 miljoonaa matkailijaa.

Turismista vastaava ministeri Kobkarn Wattanavrangkul arvioi uutistoimisto Reutersille tammikuussa, että noin 60–70 prosenttia Thaimaassa käyvistä matkailijoista on vakiokävijöitä – niitä, jotka ovat vierailleet maassa myös aiemmin.

Elinvoimainen turismiteollisuus onkin valopilkku maan taloudelle. Turismin osuus Thaimaan bruttokansantuotteesta on noin kymmenen prosenttia.

Ylivoimaisesti eniten turisteja, noin kahdeksan miljoonaa, Thaimaahan tuli viime vuonna Kiinasta. Thaimaa on hyvin suosittu matkailumaa myös esimerkiksi malesialaisten ja japanilaisten keskuudessa.

Tämän viikon räjähdykset tapahtuivat Bangkokissa tehdyn pommi-iskun vuosipäivän alla. Viime vuonna 17. elokuuta pommi tappoi 20 ihmistä maan pääkaupungissa. Lisäksi yli 120 loukkaantui. Iskussa kuoli myös turisteja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat