Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Thaimaan Hua Hinissa asuva suomalainen: Armeija on tukkinut tiet ja paikalliset ovat kauhuissaan

Torstai-iltana Thaimaan Hua Hinissa tehdyssä iskussa loukkaantuneet ulkomaalaiset olivat kaupungissa asuvan Pekka Veneskosken mukaan englantilaisia, saksalaisia, italialaisia ja ranskalaisia.

Ulkomaat
 
Pommisarja Thaimaassa tappoi useita – kymmeniä loukkaantui
Pommisarja Thaimaassa tappoi useita – kymmeniä loukkaantui
Thaimaassa Hua Hinissa, Phuketissa, Trangissa ja Surat Thanissa räjäytetyt pommit tappoivat useita ihmisiä 11. ja 12. päivä elokuuta 2016. Kuva: Reuters

Thaimaan Hua Hinissa räjähti torstai-illan ja perjantaiaamun iskuissa neljä pommia. Iskuissa kuoli ainakin kaksi ihmistä ja loukkaantui toistakymmentä.

Perjantaina armeija kehotti televisiossa ihmisiä pysymään kotonaan. Se on helppoa, sillä armeijan ajoneuvot tukkivat tiet, kertoo Hua Hinissa asuva suomalainen Pekka Veneskoski.

Pommi-iskut ovat järkyttäneet myös paikallisia, sillä turistikohteisiin kohdistuvien iskujen pelätään tekevän haittaa elinkeinolle.

”Suomalaisia ei ole loukkaantunut iskuissa. Se on meillä aika hyvin tiedossa, sillä yhteisömme on aika tiivis ja pidämme yhteyttä muun muassa Facebook-ryhmän kautta”, Veneskoski kertoo.

Facebook-ryhmän on perustanut Hua Hinin Seudun Suomalaiset -yhdistys, jonka jäsen ja hallituksen varajäsen myös Veneskoski on.

Hua Hinin alueella asuu 30 000–40 000 asukasta. Veneskosken mukaan heistä on noin 10 prosenttia ulkomaalaisia. Sellaisia suomalaisia, jotka asuvat kaupungissa yli kaksi kuukautta vuodesta, on arviolta joitain kymmeniä.

Torstai-iltana Hua Hinissa tapahtuneessa räjähdyksessä loukkaantui toistakymmentä ulkomaalaista.

”He olivat tietojeni mukaan englantilaisia, saksalaisia, italialaisia ja ranskalaisia. Pohjoismaalaisia ei ollut joukossa”, Veneskoski kertoo.

Iskut ja varsinkin viranomaisten toiminta niiden jälkeen näkyi Hua Hinin katukuvassa perjantaina. Armeija kehotti televisiossa ihmisiä pysymään kotona ja teitä on suljettu armeijan ajoneuvoilla.

”Piti juuri lähteä kaupungille, mutta päätettiin jättää moottoripyörä ja auto teloilleen ja jäädäkin kotiin”, Veneskoski kertoo.

”Eihän mihinkään oikein pääsisikään, kun tiet näkyy olevan suljettu”, hän jatkaa.

Veneskoskella on paikallisia ystäviä ja naapureita, jotka ovat hekin järkyttyneet pieneen turistikaupunkiin tehdyistä iskuista.

”Yksi naapurimme, jonka mies on parhaillaan työmatkalla, soitti heti aamulla ja pyysi käymään, kun oli nähnyt televisiosta uutiset. Turismi on Thaimaalle tärkeää ja aiemmin iskuissa on yleensä vältetty turistikohteita. Nyt juuri ne näyttävät olleen kohteena”.

Julkisuudessa uutisoitujen räjähtäneiden pommien lisäksi kaupungista on Veneskosken mukaan löydetty myös lukuisia pommeja, jotka syystä tai toisesta eivät ole räjähtäneet.

”Niitä on löydetty ainakin rautatieasemalta, paikallisesta ostoskeskuksesta, kunnallisesta sairaalasta Hua Hin Hospitalista ja kaupungin eteläpuolella olevalta apinavuorelta. Niin ja keskustan kellotornilta löydettiin kaksi”, Veneskoski sanoo.

Veneskosken arvion mukaan netissä olevat kuvat löydetyistä pommeista sekä se, että niin monet niistä jäivät räjähtämättä, viittaavat siihen, etteivät tekijät ole olleet kovin ammattitaitoisia.

”Toivotaan, että nämä oli nyt tässä ja tilanne normalistoituu tästä vähitellen”, Veneskoski toteaa.

REUTERS
Viranomaiset ovat reagoineet näkyvästi Hua Hinissa tehtyihin pommi-iskuihin.
Viranomaiset ovat reagoineet näkyvästi Hua Hinissa tehtyihin pommi-iskuihin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat