Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Medvedev: Venäjä saattaa katkaista diplomaattisuhteet Ukrainaan

Venäjä väittää ukrainalaisterroristien yrittäneen tunkeutua Krimille muutamia päiviä sitten. Ukrainan mukaan Venäjän sotilaat ja rajavartijat olisivat ottaneet yhteen.

Ulkomaat
 
DAMIR SAGOLJ / Reuters
Krimin viime päivien tapahtumat ovat kiristäneet Venäjän ja Ukrainan ennestäänkin tulehtuneita välejä. Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev kuvattiin Asem-kokouksessa Mongoliassa heinäkuun puolivälissä.
Krimin viime päivien tapahtumat ovat kiristäneet Venäjän ja Ukrainan ennestäänkin tulehtuneita välejä. Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev kuvattiin Asem-kokouksessa Mongoliassa heinäkuun puolivälissä. Kuva: DAMIR SAGOLJ / Reuters

Venäjä harkitsee diplomaattisuhteiden katkaisemisesta Ukrainaan Krimin jännittyneen tilanteen takia. Pääministeri Dmitri Medvedev ei tyrmännyt ajatusta perjantaina.

”En haluaisi, että niin kävisi. Jos muuta vaihtoehtoa vaikuttaa tilanteeseen ei jää, presidentti varmaankin voi tehdä sellaisen päätöksen”, hän sanoi uutistoimisto Tassin mukaan.

Aiemmin sanomalehti Izvestija uutisoi, että Venäjä harkitsee diplomaattisuhteiden katkaisemista Ukrainaan välikohtausten takia.

Myös Ukrainassa on esitetty, että diplomaattisuhteet Venäjään pitäisi katkaista.

Venäjä valtasi Krimin niemimaan Ukrainalta kansainvälisen oikeuden vastaisesti vuonna 2014.

Medvedev tuomitsi välikohtaukset Krimin niemimaalla ”rikokseksi Venäjän valtiota ja kansaa” kohtaan. Venäjä väittää ukrainalaisterroristien yrittäneen tunkeutua Krimille viime viikonloppuna ja maanantain vastaisena yönä. Välikohtauksessa olisi Venäjän mukaan kuollut yksi turvallisuuspalvelu FSB:n työntekijä.

Ukraina kiistää väitteet. Sen puolustusministeriö sanoi perjantaina, että Krimillä todella oli lauantain ja sunnuntain välisenä yönä aseellinen yhteenotto. Ministeriön mukaan se kuitenkin käytiin venäläissotilaiden ja turvallisuuspalvelu FSB:n alaisten rajavartijoiden välillä. He eivät kyenneet tunnistamaan ajoissa, onko lähestyvä osapuoli oma vai vieras, puolustusministeriö sanoi.

Kiristyneessä tilanteessa Venäjä tiedotti perjantaina, että ilmatorjuntaohjusjärjestelmä S-400 on siirretty Krimille. Järjestelmän siirrosta uutisoitiin ensimmäistä kertaa heinäkuussa.

Venäläinen televisiokanava Rossija 24 näytti torstai-iltana videota kuulustelusta, jossa yksi pidätetyistä epäillyistä luettelee toisten ryhmään kuuluvien nimiä ja kohteita, joihin oli tarkoitus iskeä. Venäjän mukaan hän on tunnustanut teon. Ryhmässä väitetään olleen kaksi Ukrainan tiedustelu-upseeria.

Venäjän mukaan mies on Ukrainan sotilastiedustelun palkkalistoilla. Krimin Simferopolin tuomioistuin pidätti miehen kahdeksi kuukaudeksi epäiltynä sabotaasista. Ukraina kiistää miehen kertomat tiedot ja epäilee Venäjän FSB:n painostaneen häntä kuulusteluissa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat