Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi Rivieran kaupunkia kielsi muslimien suosimat burkini-uimapuvut

Aiemmin Ranska on kieltänyt käyttämästä kasvot kokonaan peittävää huntua julkisilla paikoilla.

Ulkomaat
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Burkini on musliminaisten käyttämä uima-asu, joka peittää koko vartalon.
Burkini on musliminaisten käyttämä uima-asu, joka peittää koko vartalon. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Ranskan Rivieralla sijaitsevien Cannesin ja Villeneuve-Loubet’n pormestarit ovat kieltäneet musliminaisten suosimat burkini-uimapuvut kaupunkiensa rannoilla, viranomaiset kertoivat uutistoimisto AFP:n mukaan.

Burkini on uima-asu, joka peittää koko vartalon. Kokonaan kasvot peittävän hunnun käyttäminen julkisella paikalla on Ranskassa kielletty, mutta uskonnollisia symboleja ja vaatetusta saa käyttää.

Cannesin määräyksen mukaan ”pääsy rannoille ja uimaan on kielletty kaikilta niiltä, joilla ei ole hyviä tapoja ja sekularismia kunnioittavaa [uima-asua]”.

Cannesin ohjeistuksessa huomautetaan, että Ranska ja maan jumalanpalveluksiin tarkoitetut paikat ovat olleet toistuvasti terrori-iskujen kohteena. Siksi uskonnollisen vakaumuksen ”huomiota herättävän” selvästi ilmaiseva rantavaatetus on omiaan luomaan riskejä, määräys kuuluu.

Cannesin pormestari David Lisnard kuvasi burkineja ”islamilaisen ääritoiminnan symboleiksi”, Britannian yleisradioyhtiö BBC uutisoi.

Cannesin kunnallispalvelujen päällikkö Thierry Migoule selvensi myöhemmin ohjeistusta.

”Tarkoitus ei ole kieltää uskonnollisten symbolien kantamista rannalla [– –] vaan huomiota herättävä vaatetus, joka viittaa yhteyksiin niihin terroristiliikkeisiin, jotka ovat sodassa kanssamme”, Migoule sanoi AFP:lle.

Villeneuve-Loubet julkisti burkini-kieltonsa lauantaina Cannesin kiellon jälkeen. Villeneuve-Loubet’n pormestari Lionnel Luca perusteli päätöstä terveyssyillä.

”Minua informoitiin yhdellä rannoistamme olleesta pariskunnasta, jonka vaimo ui täysissä pukeissa. Pidin sitä hyväksymiskelvottomana hygieenisistä syistä ja siksi, että se oli yleisesti epätoivottua”, Luca sanoi.

Lucan mukaan kiellon tarkoituksena on ”välttää häiriöitä alueella, johon on suunnattu hyökkäyksiä”.

Rivieran Nizzassa kuoli heinäkuussa 85 ihmistä ja sadat loukkaantuivat, kun mies ajoi kuorma-autolla väkijoukkoon. Pari viikkoa iskun jälkeen paikallinen pappi kuoli veitsihyökkäyksessä Normandiassa. Iskut on liitetty äärijärjestö Isisiin.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat