Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

YK varoittaa viholliskuvien liittämisestä turvapaikanhakijoihin

YK otti kantaa maailmanlaajuiseen kyselyyn, jonka vastaajista 60 prosenttia uskoi ääri-islamistien tekeytyvän turvapaikanhakijoiksi.

Ulkomaat
 
HS–Reuters

YK varoitti demonisoimasta eli liittämästä viholliskuvia turvapaikanhakijoihin ja pakolaisiin perjantaina.

YK otti kantaa maailmanlaajuiseen kyselyyn, jonka vastaajista 60 prosenttia uskoi ääri-islamistien tekeytyvän turvapaikanhakijoiksi.

Noin 40 prosenttia vastaajista halusi sulkea rajat turvapaikanhakijoilta. Suurinta ajatuksen kannatus oli Turkissa, Intiassa ja Unkarissa.

Turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttoa koskevan mielipidekyselyn teki brittiläinen tutkimusyhtiö Ipsos Mori. Näkemyksiä kysyttiin yli 16 000 ihmiseltä 22 maasta. Suomi ei ollut mukana tutkimuksessa.

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan turvallisuusuhkat ovat aihe huoleen, mutta konfliktia tai vainoa pakenevat ihmiset ovat suojelun tarpeessa.

”Kuten missä tahansa väestönosassa, joukossa on rikollisia ja heitä tulee kohdella lain mukaan. Kukaan ei ole lain yläpuolella, olit sitten pakolainen tai et”, UNHCR:n tiedottaja William Spindler sanoi Reutersille.

”Mutta emme saa unohtaa, että suurin osa pakolaisista noudattaa lakeja. Meidän ei pidä demonisoida heitä tai nähdä heitä kaikkia rikollisina tai terroristeina, koska näin ei ole asia.”

Vastaajat lähes kaikista maista ympäri maapallon uskoivat maahanmuuton lisääntyneen viimeisten viiden vuoden aikana. Erityisesti vastaajat Turkissa, Ruotsissa, Saksassa ja Ranskassa puolsivat näkemystä.

Vain 40 prosenttia uskoi tulijoiden sopeutuvan elämään uudessa kotimaassa onnistuneesti ja lähes puolet vastaajista sanoi, että maahanmuutolla oli ollut kielteinen vaikutus vastaajan kotimaahan.

Eurooppaa viime vuonna ravistelleesta turvapaikanhakijoiden suuresta määrästä huolimatta vastaajien asenteet eivät olleet muuttuneet merkittävästi sitten vuoden 2011.

Varsinkin Turkissa, Italiassa, Venäjällä, Belgiassa ja Unkarissa suhtauduttiin kyselyn mukaan kielteisesti, kun kysyttiin kantaa yleisesti maahanmuuttoon. Näkemykset olivat myönteisimmät Saudi-Arabiassa ja Intiassa.

Lisäksi tutkimusyhtiön mukaan valtaosa maailman ihmisistä uskoo, että vainoa pakenevia ihmisiä tulee suojella ja heille rajat on pidettävä auki.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat