Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Italia karkottaa miehen, jonka epäillään suunnitelleen iskua Pisan torniin

Ulkomaat
 
HS–AFP

Viranomaiset ovat päättäneet karkottaa Italiasta 26-vuotiaan miehen, jonka epäillään mahdollisesti suunnitelleen iskua kaltevuudestaan kuuluisaan Pisan torniin, kertoo uutistoimisto AFP.

Tunisialainen epäilty pidätettiin torstaina sen jälkeen, kun hän oli sosiaalisen median profiilissaan ylistänyt jihadistien Euroopassa tekemiä iskuja ja kertonut aikeestaan tehdä isku suosittuun toscanalaiseen turistikohteeseen.

Tuomarin perjantaina tekemässä päätöksessä karkotusta perustellaan sillä, että on ”todisteita siitä, että miehellä on sympatioita äärijihadisteja ja Isis-järjestöä kohtaan”.

Italiassa on viimeksi kuluneiden viikkojen aikana tunnettu kasvavaa huolta siitä, että joku ”yksinäinen susi” yrittäisi tehdä terroristisen teon myös sen maaperällä. Italiassa on tehty karkotuspäätöksiä 26-vuotiaan lisäksi muistakin epäillyistä islamisteista.

Kesän aikana eurooppalaisten kaupunkien julkisille paikoille, esimerkiksi Ranskan Nizzassa, Turkin Istanbulissa ja Saksan Münchenissä, on tehty useita kuolonuhreja vaatineita iskuja.

Terrorijärjestö Isis parissa minuutissa
Terrorijärjestö Isis parissa minuutissa
Mikä on Isis, joka on kylvää tuhoa Syyriassa, Irakissa ja yhä laajemmin myös ympäri maailmaa? HSTV:n kooste kertoo järjestön synnyn.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat