Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isis-johtaja Saeed kuoli Yhdysvaltojen ilmaiskussa

Hafiz Saeed sai surmansa heinäkuussa Yhdysvaltain ja Afganistanin yhteisessä operaatiossa Isisiä vastaan.

Ulkomaat
 

Terroristijärjestö Isisin Afganistanin- ja Pakistanin -johtaja Hafiz Saeed on kuollut Yhdysvaltain ilmaiskussa, kertoo uutistoimisto Reuters. Tiedon vahvistivat Reutersille Afganistanin suurlähettiläs Pakistanissa, Omar Zakhilwal, ja Pentagonin tiedottaja Gordon Trowbridge.

Trowbridgen mukaan isku tehtiin heinäkuussa Yhdysvaltain ja Afganistanin yhteisessä operaatiossa Isisiä vastaan. Saeed kuoli Afganistanissa Nangarharin maakunnassa.

Saeedin kuolema on takaisku Isisille, joka yrittää laajentaa toimintaansa Afganistanissa ja Pakistanissa, joissa on jo valmiiksi kilpailevien ääri-islamististen järjestöjen Talebanin ja al-Qaedan jihadisteja.

Yhdysvallat luuli jo vuosi sitten tappaneensa Saeedin. Tietoa ei kuitenkaan pystytty vahvistamaan, ja se osoittautui myöhemmin perättömäksi.

Hafiz Saeed oli loikannut Isisiin Pakistanin Taleban-liikkeestä.

Toukokuussa Yhdysvallat surmasi Pakistanissa lennokki-iskulla Talibanin johtajan Mullah Akhtar Mansourin.

Yhdysvaltain armeija kertoo toteuttaneensa Afganistanissa lähes 140 ilmaiskua Isisiä vastaan tammikuun ja elokuun alun välisenä aikana.

Yhdysvaltain armeijan tukemat Afganistanin joukot puolestaan tappoivat arviolta 300 Isisin taistelijaa operaatiossaan kaksi viikkoa sitten.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat