Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Thaimaan iskujen epäillyt tekijät tiettävästi yhä vapaalla jalalla

Poliisilla ei ole tiedossa mahdollisten uusien turistikohdeiskujen uhkaa.

Ulkomaat
 
HS–AFP–Reuters
Pommisarja Thaimaassa tappoi useita – kymmeniä loukkaantui
Pommisarja Thaimaassa tappoi useita – kymmeniä loukkaantui
Thaimaassa Hua Hinissa, Phuketissa, Trangissa ja Surat Thanissa räjäytetyt pommit tappoivat useita ihmisiä 11. ja 12. päivä elokuuta 2016. Kuva: Reuters

Thaimaan viranomaiset ovat lauantaina jatkaneet loppuviikosta maassa tehtyjen iskujen tekijöiden jahtaamista. Suosittuihin turistikohteisiin, esimerkiksi Hua Hiniin ja Phuketiin, torstaina ja perjantaina tehdyissä iskuissa kuoli neljä ihmistä. Lisäksi kymmeniä loukkaantui.

Thaimaan poliisi kertoi Reutersin mukaan perjantai-iltana, että kaksi miestä olisi otettu kiinni kuulusteluja varten kiinni Hua Hinin iskusta. Väitetyistä kiinniotoista uutisoi esimerkiksi brittilehti The Guardian.

AFP kertoi kuitenkin lauantaina aamupäivällä Suomen aikaa poliisipäällikön sijaisen Ponsapat Pongcharoenin todenneen, ettei pidätyksiä olisi tehty.

”Uskomme, että iskut suunnitteli ja järjesteli verkosto”, Ponsapat Pongcharoen sanoi. ”Teon motiivi on yhä epäselvä.”

Pongcharoenin mukaan räjähdyspaikoilta otettuja dna-näytteitä verrataan viranomaisten tietokantoihin.

Puolustusministeri Prawit Wongsuwan sanoi uutistoimisto AFP:lle, että pidätysmääräyksiä annettaisiin lauantain aikana. Hän ei kuitenkaan tarkentanut esimerkiksi sitä, missä päin maata näin aiottiin tehdä.

Bangkok Postin mukaan poliisi olisi vahvistanut ottaneensa kiinni Trangin iskujen tutkintaan liittyen 67-vuotiaan poliittisen aktivistin. Bangkokilaislehden mukaan poliisilla ei ole tiedossa mahdollisten uusien iskujen uhkaa, joten ihmiset voivat matkustaa Thaimaassa normaaliin tapaan.

Mikään taho ei tiettävästi toistaiseksi ole ilmoittanut olevansa iskujen takana tai suunnitelleensa niitä. Thaimaan poliisin aiemmin kertomien arvioiden mukaan kyse olisi ”paikallisesta sabotaasista”, ei kansainvälisestä terrorismista.

Thaimaan-suurlähettiläs sanoi perjantaina HS:lle, että tietojen puuttuessa tekijöitä voidaan vain arvailla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat