Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvaltain varapresidentti Biden matkustaa Turkkiin parantamaan maiden tulehtuneita välejä

Kyseessä on ensimmäinen Yhdysvaltain korkean poliittisen johdon vierailu Turkkiin sitten heinäkuun vallankaappausyrityksen, jossa kuoli kolmesataa ihmistä ja jonka jälkeen Erdoğan aloitti massiiviset puhdistukset.

Ulkomaat
 
HS–Reuters
KEVIN LAMARQUE
Yhdysvaltain varapresidentti Joe Biden yrittää korjata maan huonoja välejä Turkkiin.
Yhdysvaltain varapresidentti Joe Biden yrittää korjata maan huonoja välejä Turkkiin. Kuva: KEVIN LAMARQUE

Yhdysvaltain varapresidentti Joe Biden matkustaa Turkkiin elokuun 24. päivä parantaakseen maiden tulehtuneita välejä. Valkoisen talon mukaan Biden tapaa matkalla Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin sekä pääministeri Binali Yilidrimin.

Kyseessä on ensimmäinen Yhdysvaltain korkean poliittisen johdon vierailu Turkkiin sitten heinäkuun vallankaappausyrityksen, jossa kuoli kolmesataa ihmistä ja jonka jälkeen Erdoğan aloitti massiiviset puhdistukset.

Joe Dunford, Yhdysvaltain puolustushaarakomentajien neuvoston puheenjohtaja eli maan korkea-arvoisin sotilas tapasi Turkin puolustusvoimien johtoa elokuun alussa.

Erdoğan paheksui aiemmin elokuussa sitä, ettei Yhdysvallat ole lähettänyt poliittista johtoaan Turkkiin kaappausyrityksen jälkeen.

Tapaus on kiristänyt maiden välejä, sillä Turkki on vaatinut Yhdysvaltoja luovuttamaan pitkään Pennsylvaniassa asuvan islamistisaarnaaja Fethullah Gülenin. Erdoğan syyttää Güleniä ja tämän seuraajia rinnakkaisvaltion rakentamisesta Turkkiin ja vallankaappausyrityksen suunnittelusta. Turkissa on heinäkuun puolivälin jälkeen pidätetty tai pidätetty virastaan kymmeniä tuhansia sotilaita, juristeja, poliiseja, virkamiehiä ja opettajia, joita hallitus epäilee gülenisteiksi.

Yhdysvallat ei ole suostunut luovuttamaan Güleniä ennen kuin Turkki esittää todisteita saarnaajan osallisuudesta kaappausyritykseen. Turkkilaismedian mukaan Yildirim sanoi lauantaina, että Washingtonin ”asenne Gülenin luovutusta kohtaan on parantunut”.

Välirikko on entistä vaikeampi siksi, että Turkki on Nato-maa ja yksi Yhdysvaltain keskeisimpiä liittolaisia Lähi-idässä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat