Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

The Guardian: Seksuaalinen hyväksikäyttö uhkaa lapsia Kreikan pakolaisleireillä

Järjestöjen mukaan naiset ja lapset eivät uskalla lähteä teltoistaan pimeällä.

Ulkomaat
 

Lapset joutuvat pelkäämään seksuaalista hyväksikäyttöä Kreikan hallituksen ylläpitämillä pakolaisleireillä, brittiläinen The Guardian -lehti kirjoittaa. Lehden mukaan leireillä toimivat hyväntekeväisyysjärjestöt kertovat uhan olevan paikoin niin suuri, etteivät lapset ja naiset uskalla lähteä hyökkäysten pelossa pimeällä edes WC:hen.

The Guardianin mukaan tapauksista ovat kertoneet muun muassa Punainen risti ja Lääkärit ilman rajoja -järjestö. Näiden tietojen mukaan hyväksikäytettyjen joukossa on jopa pieniä lapsia.

Eräs avustustyöntekijä kuvaa The Guardianille tilannetta, jossa aikuinen mies sulki seitsenvuotiaan tytön telttaansa ja käytti tätä hyväkseen. Tyttö perheineen jouduttiin siirtämään leiriltä hätämajoitukseen.

Hyökkäys tapahtui Thessalonikin lähellä olevalla Softexin leirillä, jossa seksuaalisen väkivallan uhka on järjestöjen mukaan vakava. Kreikan hallituksen edustaja sanoi The Guardianille, ettei leirin työntekijöille kuitenkaan olisi raportoitu yhdestäkään raiskauksesta.

Thessalonikin lähelle on perustettu useita hallituksen ylläpitämiä leirejä sen jälkeen, kun epävirallinen Idomenin leiri Makedonian rajalla suljettiin toukokuussa.

Anna Chiara Nava Lääkärit ilman rajoja -järjestöstä kertoo tilanteen leireillä olevan erityisen hankala alaikäisille, joilla ei ole huoltajia seuranaan.

”Iltaisin ja öisin heitä on mahdotonta löytää, koska he piileskelevät teltoissa”, hän kuvaa The Guardianille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat