Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tulvissa kuollut ainakin 100 ihmistä Sudanissa

Rankkasateiden aiheuttamat tulvat ovat tuhonneet tuhansia koteja ja peittäneet alleen useita kyliä Sudanissa.

Ulkomaat
 
HS–AFP

Rankkasateiden aiheuttamat tulvat ovat tuhonneet tuhansia koteja ja peittäneet alleen useita kyliä Sudanissa. Ainakin 100 ihmistä on kuollut, viranomaiset sanovat.

Tuhannet ihmiset ovat jättäneet kotinsa lähellä Eritrean rajaa. Monet ihmiset asuvat tilapäisissä olkimajoissa kukkuloilla. Tulvavesi on katkaissut myös päävaltatien pääkaupunki Khartumin ja maan itäosan välillä.

Uutistoimisto AFP:n valokuvaajan mukaan ihmisiltä puuttuu puhdasta vettä, ruokaa ja lääkkeitä. Monet lapset juovat hänen mukaansa mutaista vettä.

”Meillä ei ollut aikaa. Me vain pakenimme ja otimme lapsemme kun tulva vei kylämme yöllä kaksi viikkoa sitten”, sanoi kyläpäällikkö Taha Mahmoud.

”Menetimme kaiken ruokamme, omaisuutemme ja karjamme. Elämme kurjissa oloissa majoissa, jotka eivät kestä rankkasateita”, hän sanoi.

“Syömme vain yhden aterian päivässä. Lapset sairastuvat, ja lääkärit ovat kaukana.”

Viranomaisten mukaan veden pinta on kohonnut myös Sinisessä Niilissä Etiopian rajan lähellä. Sininen Niili virtaa Khartumiin, jossa se yhtyy Valkoiseen Niiliin.

Ne muodostavat yhdessä Niilin, joka virtaa Egyptiin.

YK:n apujärjestöt ovat varoittaneet tulvista Sudanissa heinä-marraskuussa. Niiden mukaan tulvat ovat tuhonneet kesäkuun jälkeen yli 13 000 kotia ja vaikuttaneet 122 000 ihmisen elämään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat