Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsin ulkoministeri syyttää Turkkia lasten hyväksikäytön sallimisesta – maiden välille puhkesi diplomaattinen kiista

Turkin ja Ruotsin välille on puhjennut diplomaattinen kriisi. Turkin ulkoministeri ei pidä hyväksyttävänä Ruotsin ulkoministerin esittämää arvostelua.

Ulkomaat
 
Dinuka Liyanawatte, Umit Bektas / Reuters
Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström arvosteli Twitterissä Turkin päätöstä muuttaa seksuaalirikoksia koskevaa lainsäädäntöään. Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu ei pidä Wallströmin Twitter-viestiä hyväksyttävänä.
Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström arvosteli Twitterissä Turkin päätöstä muuttaa seksuaalirikoksia koskevaa lainsäädäntöään. Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu ei pidä Wallströmin Twitter-viestiä hyväksyttävänä. Kuva: Dinuka Liyanawatte, Umit Bektas / Reuters

Turkki kutsuu Ruotsin edustajan puhutteluun, koska Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström arvosteli Twitterissä maan päätöstä muuttaa seksuaalirikoksia koskevaa lainsäädäntöään.

Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu ilmoitti asiasta maanantaina, kertoo uutistoimisto AFP.

Wallström kirjoitti Twitterissä, että ”Turkin päätös sallia seksi alle 15-vuotiaiden kanssa pitää perua”. Wallströmin mukaan lapset tarvitsevat nykyistä parempaa suojaa väkivallalta ja seksuaaliselta hyväksikäytöltä.

Turkin perustuslakituomioistuin päätti heinäkuussa kumota säädöksen, jonka mukaan kaikki seksuaaliset teot alle 15-vuotiaiden kanssa olisivat hyväksikäyttöä. Alemmassa tuomioistuimessa lainsäädäntöä oli arvosteltu siitä, ettei se tehnyt eroa 14-vuotiaaseen ja neljävuotiaaseen kohdistuvien seksuaalirikosten välillä.

Muutoksen olisi määrä astua voimaan ensi vuoden tammikuussa.

Päätöstä on moitittu lasten oikeuksia sortavaksi. Sen on syytetty helpottavan lasten seksuaalista hyväksikäyttöä.

Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu ei pidä Wallströmin Twitter-viestiä hyväksyttävänä.

”Se on skandaalimaista, että ulkoministeri kirjoittaa Twitter-viestin valheellisen uutisoinnin tai spekulaation pohjalta”, hän kommentoi AFP:n mukaan.

Hänen mukaansa ”Turkin hallitus aikoo taistella lasten seksuaalista hyväksikäyttöä vastaan”. Hän myös sanoi, että maan oikeusministeriö on jo laatimassa uutta lainsäädäntöä.

Myös Turkin varapääministerin Mehmet Simsekin mielestä Ruotsin ulkoministeri on tulkinnut väärin perustuslakituomioistuimen päätöksen.

Simsek on kehottanut Twitterissä Wallströmiä perehtymään asiaan paremmin.

Viikonloppuna Turkin ulkoministeriö kutsui puhutteluun myös Itävallan edustajan.

Wienin lentokentän uutisnäytöillä oli näkynyt paikallisen sanomalehden otsikko, jonka mukaan Turkki sallisi seksin alle 15-vuotiaiden kanssa. Turkkilaisdiplomaatin mukaan otsikko ei pidä paikkaansa.

Otsikko poistettiin uutisnäytöiltä Turkin edustajien huomautettua asiasta, kertoo AFP.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat