Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki protestoi Ruotsin ulkoministerin Turkki-lausuntoa

Diplomaatti kutsuttiin puhutteluun

Ulkomaat
 

Tukholma

Turkki on kutsunut ruotsalaisdiplomaatin puhutteluun sen jälkeen, kun ulkoministeri Margot Wallström arvosteli viikonloppuna Twitterissä Turkin seksuaalirikoksiin liittyvän lainsäädännön muutosta. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.

”Turkin päätös sallia seksi alle 15-vuotiaiden lasten kanssa on pyörrettävä. Lapset tarvitsevat enemmän suojelua väkivaltaa ja seksuaalista hyväksikäyttöä vastaan, eivät vähempää”, Wallström kirjoitti Twitterissä.

Wallströmin kommentti liittyi Turkin perustuslakituomioistuimen heinäkuussa tekemään päätökseen, joka nousi laajaan julkisuuteen viikonloppuna.

Tuomioistuin päätti kumota säädöksen, jonka perusteella kaikki seksuaaliset teot alle 15-vuotiaiden kanssa katsotaan hyväksikäytöksi, kertoi esimerkiksi turkkilainen Hürriyet daily news.

Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu arvosteli maanantaina Wallströmin lausuntoa kovasanaisesti.

”On skandaali, että ulkoministeri kirjoittaa tällaisia twiittejä perustuen virheellisiin uutisiin ja spekulaatioon”, hän sanoi AFP:n mukaan Turkin televisiossa.

"Ulkoministerin ei pitäisi kertoa valheita ja syytellä Turkkia”, hän sanoi.

Ruotsin ulkoministeriöstä ei osattu heti kertoa yksityiskohtia diplomaatin kutsumisesta puhutteluun ja siitä, oliko taustalla todella Wallströmin twiitti, kertoi uutistoimisto TT.

Myös varapääministeri Mehmet Simsek arvosteli Ruotsin Wallströmiä Twitterissä.

Turkki kutsui jo aiemmin Itävallan asianhoitajan Ankarassa puhutteluun lakimuutosta koskevan uutisoinnin takia, uutistoimistot kertoivat.

Turkin perustuslakituomioistuimen tekemän linjauksen taustalla on ollut ajatus siitä, että kaikkien tekojen katsominen hyväksikäytöksi ei tee eroa pikkulasten ja teini-ikäisten välille. Oikeuden päätös herätti paljon kritiikkiä, koska sen katsottiin voivan johtaa siihen, että hyväksikäyttötapauksia jää entistä helpommin rankaisematta.

Oikeus antoi parlamentille kuusi kuukautta aikaa viedä linjaus lainsäädäntöön, eikä muutos siis toistaiseksi ole tullut voimaan.

Hürriyet daily newsin mukaan aktivistit harkitsevat valittavansa linjauksesta Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

Turkkiin erikoistunut vanhempi tutkija Toni Alaranta Ulkopoliittisesta instituutista toteaa, että lakimuutoksen yksityiskohdista on toistaiseksi vähän tietoa. Sananvaihto esimerkiksi Ruotsin kanssa kertoo länsimaiden ja Turkin kiristyneistä väleistä.

”Tämä kertoo Turkin ja länsimaiden tällä hetkellä hyvin tulehtuneista suhteista. Kaikista asioista syntyy helposti soppa”, Alaranta sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat