Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansainvälisen punaisen ristin pääsihteeri: Aleppo on yksi pahimmista kaupunkisodista koskaan

”Kukaan ei ole turvassa, yksikään paikka ei ole turvallinen”, sanoo Punaisen Ristin kansainvälisen komitean johtaja Peter Maurer.

Ulkomaat
 
Abdalrhman Ismail / Reuters
Aleppo oli ennen sotaa Syyrian talouselämän keskus.
Aleppo oli ennen sotaa Syyrian talouselämän keskus. Kuva: Abdalrhman Ismail / Reuters

Syyrian Aleppossa vuosia riehunut ja viime kuukausina kärjistynyt konflikti on yksi pahimmista kaupunkisodista koskaan, sanoo Punaisen Ristin kansainvälisen komitean johtaja Peter Maurer.

”Kukaan ei ole turvassa, yksikään paikka ei ole turvallinen. Pommitus on jatkuvaa, ja kohdistuu asuntoihin, kouluihin ja sairaaloihin. Ihmiset elävät jatkuvan pelon alla”, Maurer toteaa tiedotteessa uutistoimisto AFP:n mukaan.

Taistelut Aleppossa ovat yltyneet entistä pahemmiksi sen jälkeen, kun presidentti Bashar al-Assadin joukot onnistuivat sulkemaan viimeisen huoltoreitin kapinallisten hallussa olevaan kaupungin itäosaan heinäkuussa. Satojatuhansia siviilejä on loukussa kapinallisalueella, eristettynä kriisiavusta.

Punainen risti kiinnittää huomiota suoran väkivallan lisäksi myös Syyrian toiseksi suurimman kaupungin murentuneeseen infrastruktuuriin, jonka seurauksena veden ja sähkön saatavuus on heikentynyt.

”Välttämättömien palvelujen puute on välitön ja dramaattinen riski lähes kahdelle miljoonalle siviilille, joilla on suuria vaikeuksia saada edes perusterveydenhoitoa”, Maurer sanoo.

Kansainvälinen punainen risti vie yhdessä Punaisen puolikuun kansainvälisen liiton kanssa Aleppoon puhdasta juomavettä rekoilla.

Järjestöt vaativat sekä al-Assadin hallintoa että kapinallisia pysäyttämään taistelut säännönmukaisesti, jotta kriisiapua saadaan kaikille. Myös YK on toistuvasti vaatinut säännöllisiä 48-tunnin taukoja sotimiseen.

Syyrian sota on kestänyt jo viisi vuotta. HS:n lauantaina alkaneessa Syyria-viikossa julkaistaan joka päivä tarinoita syyrialaisten arjesta sodan keskellä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat