Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trump ehdottaa muslimipakolaisille ”ideologista seulontakoetta” – haluaa pysäyttää maahanmuuton Lähi-idästä

Trump kommentoi ulkopolitiikkapuheessaan myös sotilasliitto Natoa, johon hän on aiemmin ottanut etäisyyttä. Nyt Trump sanoi, että Yhdysvallat tulee työskentelemään ”hyvin läheisesti” sotilasliitto Naton kanssa terroristijärjestö Isisin kukistamiseksi.

Ulkomaat
 
ERIC THAYER
Donald Trump kertoi ulkopoliittisesta linjastaan maanantaina.
Donald Trump kertoi ulkopoliittisesta linjastaan maanantaina. Kuva: ERIC THAYER

Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump vaatii Yhdysvaltoihin tuleville maahanmuuttajille ”ideologista seulontakoetta”.

”On jo hyvin korkea aika kehittää uudenlainen seulontakoe niille uhille, joita kohtaamme tänään. Kutsun sitä ääriajattelun seulonnaksi, ääriajattelun seulonnaksi, ääriajattelun seulonnaksi”, Trump toisteli Suomen aikaa maanantai-iltana Ohiossa pitämässään ulkopolitiikkapuheessa.

”Maallamme on tarpeeksi ongelmia, emme tarvitse yhtään lisää. Ja nämä ongelmat ovat sellaisia, joita emme ole ikinä kohdanneet.”

Trumpin mukaan seulontatestit täytyy kohdistaa kaikkiin, jotka suhtautuvat vihamielisesti Yhdysvaltoja ”tai sen periaatteita kohtaan”.

”Ne, jotka eivät usko perustuslakiimme, eivät pääse tähän maahan. Vain niille, joiden uskomme kukoistavan täällä ja jotka ovat valmiita hyväksymään suvaitsevan amerikkalaisen yhteiskunnan, tulee myöntää viisumit.”

Trumpin mukaan uuden Yhdysvaltain on pysäytettävä kaikki maahanmuutto ”vaarallisilta alueilta”, etenkin Lähi-idästä, kunnes uusi seulontajärjestelmä saadaan perustettua.

Yhdysvallat ottaa tällä hetkellä joka vuosi vastaan noin 100 000 turvapaikanhakijaa Lähi-idästä, Trump sanoi, jonka lisäksi satojatuhansia ihmisiä saapuu väliaikaisilla viisumeilla.

”Jos emme voi kontrolloida maahanmuuttoa, emme voi myöskään varmistua tulijoiden turvallisuudesta”, republikaanien presidenttiehdokas kertoi ja viittasi sitten demokraattien Hillary Clintoniin.

”Vastustajani haluaa jopa kasvattaa Syyriasta tulevien pakolaisten määrää 550 prosenttia nykymäärään nähden, mikä on uskomatonta”, Trump sanoi, yleisön buuatessa Clintonille.

”Clinton haluaa olla Yhdysvaltain Angela Merkel, ja te tiedätte, millainen katastrofi suuri maahanmuuttovirta on ollut Saksalle.”

Trump kertoi perustavansa presidenttinä radikaalia islamia tutkivan komission, johon kuuluisi myös maltillisia muslimeja.

Trumpin mukaan komission tehtävä olisi ”selvittää ja kertoa amerikkalaisille radikaalin islamin uskomukset ja periaatteet, jotta radikalisaation merkit kyetään huomaamaan”.

Trump kommentoi puheessaan myös sotilasliitto Natoa, johon hän on aiemmin ottanut etäisyyttä. Nyt Trump sanoi, että Yhdysvallat tulee työskentelemään ”hyvin läheisesti” sotilasliitto Naton kanssa terroristijärjestö Isisin kukistamiseksi.

Yhdysvallat aikoo Trumpin mukaan taistella äärijärjestöä vastaan sotilaallisesti, ideologisesti, taloudellisesti ja kybersodankäynnin keinoin. Republikaanien presidenttiehdokas kertoi myös aikovansa tehdä yhteistyötä Venäjän kanssa Isisiä vastaan.

The New York Times kertoi maanantaina, että Trumpin kampanjapäällikköä Paul Manafortia epäillään korruptiosta Ukrainassa. Viranomaiset ovat löytäneet käsinkirjoitettuja tilikirjoja, joiden mukaan Ukrainan entisen Venäjän-mielisen presidentin Viktor Janukovytšin Alueiden puolue olisi maksanut Manafortille käteisellä pimeästi kaikkiaan 12,7 miljoonaa dollaria vuosina 2007–2012.

Trump ei kommentoinut väitettä maanantaina puheessaan.

USA:n presidenttikisan kova loppusuora
USA:n presidenttikisan kova loppusuora
Ehdokkaat kamppailevat katkeraan loppuun saakka saadakseen enemmistön valitsijamiehistä.
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat