Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Länsimaiden tukema saudiliittouma pommitti jälleen Lääkärit ilman rajoja -järjestön sairaalaa Jemenissä

Saudikoalitio pommittaa siviilikohteita Jemenin sodassa sumeilematta. Sunnuntaina kymmenen lasta kuoli ja lähes kolmekymmentä loukkaantui, kun koalition ilmaisku osui kouluun.

Ulkomaat
 
KHALED ABDULLAH / Reuters
Lapsia jemeniläisellä pakolaisleirillä Sanaassa. Jemenin puolitoista vuotta kestänyt sisällissota on ajanut ainakin 2,5 miljoonaa ihmistä kodeistaan.
Lapsia jemeniläisellä pakolaisleirillä Sanaassa. Jemenin puolitoista vuotta kestänyt sisällissota on ajanut ainakin 2,5 miljoonaa ihmistä kodeistaan. Kuva: KHALED ABDULLAH / Reuters

Saudi-Arabian ja Jemenin hallituksen sotavoimat pommittivat jemeniläistä sairaalaa maanantaina, kertoo Lääkärit ilman rajoja (MSF) -järjestö.

MSF:n mukaan Iranin tukemien kapinallisten alueella sijaitsevaan sairaalaan osuneessa iskussa kuoli yhdeksän henkilöä. Kaksi potilasta kuoli myöhemmin vammoihinsa. Sairaalassa oli iskun aikaan kymmeniä ihmisiä leikkauksessa ja synnytysosastolla, sekä kolmetoista vastasyntynyttä.

Länsimaiden tukema saudikoalitio pommittaa siviilikohteita Jemenin sodassa sumeilematta. Sunnuntaina kymmenen lasta kuoli ja lähes kolmekymmentä loukkaantui, kun koalition ilmaisku osui kouluun.

MSF tuomitsi kovasanaisesti jo neljännen ilmaiskun, jonka Saudi-Arabian johtama koalitio on kohdistanut sen sairaaloihin tänä vuonna.

”Täysin toimivaa sairaalaa täynnä potilaita ja MSF:n työntekijöitä on taas kerran pommitettu sodassa, joka ei osoita minkäänlaista kunnioitusta sairaaloita tai potilaita kohtaan”, MSF:n Jemenin kriisiyksikön edustaja Teresa Sancristoval sanoo tiedotteessa.

Sancristovalin mukaan sairaalan gps-koordinaatit ”jaettiin toistuvasti kaikkien konfliktin osapuolten, mukaan lukien saudijohtoisen koalition kanssa, ja sen sijainti oli kaikilla hyvin tiedossa”.

MSF julkaisi kuvia pommitetusta sairaalasta Twitter-sivullaan.

Yhdysvallat tuomitsi sairaalan pommituksen maanantaina, mutta ei kohdistanut arvosteluaan suoraan tukemaansa saudikoalitioon. Yhdysvaltain ulkoministeriö vaati kaikkia osapuolia lopettamaan sotatoimet välittömästi. Ulkoministeriön edustajan mukaan Yhdysvallat ”käy läheistä keskustelua Saudi-Arabian kanssa” Jemenin sotaa koskien.

Jemenissä on käyty sisällissotaa vuodesta 2015 lähtien. Muun muassa Yhdysvallat ja Britannia aseistavat Saudi-Arabian johtamaa yhdeksän maan koalitiota, joka taistelee Iranin tukemia kapinallisjoukkoja vastaan

Puolentoista vuoden aikana sodassa on YK:n mukaan kuollut yli 6 400 ihmistä, joista noin puolet ovat siviilejä. Loukkaantuneita on yli 30 000. Jemen on vajoamassa ”humanitaariseen katastrofiin”, YK sanoi alkuvuodesta. Sen 25 miljoonasta ihmisestä 21 miljoonaa tarvitsee jonkinlaista kriisiapua.

Aiemmin elokuussa saudikoalitio myönsi pommittaneensa ”virheellisesti” siviiliasutusta sekä MSF:n sairaalaa, mutta syytti kapinallisia sairaalan käyttämisestä piilopaikkana.

Maanantaina koalitio lupasi tutkia kouluun viikonloppuna kohdistunutta pommitusta, jonka muun muassa MSF ja YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon tuomitsivat. Koalition mukaan isku kohdistui leiriin, jossa kapinalliset kouluttavat alaikäisiä sotilaita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat