Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trump vertasi Clintonia Merkeliin ja kutsui Saksan turvapaikkapolitiikkaa katastrofiksi – Saksa suuttui valheellisista väitteistä

Ulkomaat
 

Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump närkästytti maanantaina varoittamalla, että demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton harjoittaisi samanlaista avointa turvapaikkapolitiikkaa kuin Saksan liittokansleri Angela Merkel. Asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters.

Trump kuvasi Merkein politiikkaa katastrofiksi, ja hän sanoi sen johtaneen rikollisuuden merkittävään lisääntymiseen Saksassa.

”Lyhyesti sanottuna, Hillary Clinton haluaa olla Amerikan Angela Merkel ja te tiedätte, millainen katastrofi tämä massiivinen maahanmuutto on ollut Saksalle ja saksalaisille”, Trump sanoi.

”Rikollisuus on noussut tasoille, jollaista kukaan ei ikinä, ikinä uskonut näkevänsä.”

Reutersin mukaan Saksan sisäministeriö vastasi Trumpin väitteisiin tiistaina tuomalla esiin tilaston, jonka mukaan rikollisuus ei ole juuri lisääntynyt maassa viime vuoden aikana. Saksa syyttää Trumpia ”valheista ja puolitotuuksista”.

Saksan osoittama virhe ei ollut ainoa kyseenalainen väite, jonka Trump lausui maanantaina. The Washington Post -lehden mukaan Trump toisti maanantaina pitämässään terroriaiheisessa puheessa lukuisia väitteitä, jotka on jo aiemmin todistettu vääriksi.

Trump muun muassa väitti, että terrorijärjestö Isisin nousu olisi seurausta Hillary Clintonin ja Yhdysvaltain nykyisen presidentin Barack Obaman politiikasta. The Washington Post huomauttaa, että Isisin syntyminen liittyy Yhdysvaltojen päätökseen hyökätä Irakiin republikaanipresidentti George W. Bushin aikaan vuonna 2003.

Trump totesi maanantain puheessaan myös, että hän tekisi läheistä yhteistyötä Nato-maiden kanssa Isisin voittamiseksi, Reuters kertoo.

Trump kohahdutti aiemmin kesällä ilmoittamalla, ettei Yhdysvallat olisi jatkossa välttämättä sitoutunut Naton perusperiaatteeseen yhteisestä puolustuksesta. Maanantain puheessaan hän lievensi näkemystä ja sanoi, ettei enää pidä Natoa aikansa eläneenä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat