Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvapaikanhakijoita majoittavan yhtiön johto vitsaili lasten teloittamisella ja krematoriolla Saksassa

Bild-lehden julkaisemissa sähköposteissa Pewobe-yhtiön johtavat työntekijät pohtivat leikkisästi, miten lasten ruumiit saataisiin hävitettyä energiatehokkaasti.

Ulkomaat
 
Hannibal Hanschke / Reuters
Turvapaikanhakijoita Berliinissä lokakuussa 2015.
Turvapaikanhakijoita Berliinissä lokakuussa 2015. Kuva: Hannibal Hanschke / Reuters

”Miten olisi pieni giljotiini lapsille”, Pewobe-yhtiön johtaja vitsailee Bild-lehden julkaisemassa sähköpostissa työtovereilleen. Yhtiö on saanut 5 000 euron lahjoituksen, jolle pitäisi keksiä sopiva käyttökohde.

Ajatus kerää hyväksyviä kommentteja. Yksi työtoveri tosin huomauttaa, että ruumiiden hävittämisestä voi tulla ongelma. Siihen tarvittaisiin suurikokoinen krematorio. Tällaisesta olisi sekin hyöty, että polttamalla syntyvä lämpö voitaisiin käyttää hyödyksi ympäristöystävällisesti.

Pewobe majoittaa noin 3 000 turvapaikanhakijaa Berliinissä. Yhtiön toimintaa on jo aiemmin arvosteltu saksalaisissa tiedotusvälineissä. The Guardian -lehden mukaan vapaaehtoisia välittävät järjestöt ovat valittaneet kurjista oloista yhtiön majoitustiloissa.

Aiemmin kesällä Pewobe joutui median hampaisiin, kun Bild-lehti paljasti sen johtajan kuuluneen vielä muutama vuosi sitten äärioikeistolaiseen DVU-puolueeseen.

Sähköpostien julkaisemisen jälkeen viranomaiset peruivat sopimuksensa Pewoben kanssa.

Yhtiö on ilmoittanut valittavansa päätöksestä. Se syyttää sopimuksen peruneita poliitikkoja poliittisista tarkoitusperistä.

Pewoben lakimiehen mukaan media on irrottanut sähköpostit harhaanjohtavasti kontekstistaan. Hän väittää myös, että sähköpostissa esiintyvä termi Kinderguillotine, eli lasten giljotiini, olisi ollut automaattisen tekstinkorjauksen tuote.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat