Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolme uutta ranskalaiskaupunkia kielsi muslimien burkini-uimapuvun

Islaminuskosta kertovat symbolit ja vaatetus ovat puhuttaneet kuluvan kuukauden aikana maallisessa Ranskassa, joka on joutunut lyhyen ajan sisään useiden terrori-iskujen kohteeksi.

Ulkomaat
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Burkini on musliminaisten käyttämä uima-asu, joka peittää koko vartalon.
Burkini on musliminaisten käyttämä uima-asu, joka peittää koko vartalon. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Kolme uutta ranskalaiskaupunkia kielsi tiistaina muslimien burkini-uimapuvun. Välimeren rannalla sijaitsevassa Leucatessa sekä Pohjois-Ranskan Oye-Plagessa ja Le Touquet’ssa pormestarit ilmoittivat, että koko vartalon peittävässä uima-asussa on kiellettyä tulla rannalle.

Islaminuskosta kertovat symbolit ja vaatetus ovat puhuttaneet kuluvan kuukauden aikana maallisessa Ranskassa, joka on joutunut lyhyen ajan sisään useiden terrori-iskujen kohteeksi. Siscon kunnan pormestari Korsikalla kielsi äskettäin burkinin käytön, ja aiemmin elokuussa Ranskan Rivieran Cannes ja Villeneuve-Loubet toimivat samoin.

Kieltoja on perusteltu pääasiassa turvallisuussyillä. Korsikalla pormestarin päätöksen taustalla oli tappelu ja Rivieran kieltoja on perusteltu kesän terrori-tekojen aiheuttamalla epävarmuudella.

Arvostelijoiden mukaan kiellot ovat perustuslain vastaisia ja lisäämällä vastakkainasettelua ne helpottavat myös terroristijärjestö Isisin värväämistä.

HS:n ulkomaantoimittaja Minna Tiainen arvioi näkökulmassaan, että burkinin kielto hankaloittaa naisten arkea, mutta tuskin lisää turvallisuutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat