Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huumeparoni ”El Chapon” poika siepattiin hienostoravintolasta

Viranomaiset uskovat, että kaappauksen takana on kilpaileva, Meksikon alamaailman valtiutta havitteleva Jalisco New Generation -kartelli.

Ulkomaat
 
Meksikon armeijan video "El Chapon" pidätykseen johtaneesta taistelusta
Meksikon armeijan video "El Chapon" pidätykseen johtaneesta taistelusta
Meksikon armeija julkaisi videon tulitaistelusta, joka käytiin huumeparoni Joaquin "El Chapo" Guzmanin kätyreitä vastaan Los Mochisin kaupungissa. Guzman onnistui pakenemaan talosta salakäytävän kautta, mutta hänet tavoitettiin pian läheisestä motellista.

Huumeparoni ”El Chapona” tunnetun Joaquin Guzmánin poika on siepattu Meksikossa. Viranomaisten mukaan Jesus Alfredo Guzmán Salazar oli mukana ryhmässä, joka siepattiin luksusravintolasta Puerto Vallartan lomakaupungissa maanantaina, uutistoimisto AFP kertoo.

Seitsemän aseistautuneen miehen kerrotaan saapuneen lava-autoillaan baarille maanantaina ja kaapanneen kuusi miestä. Ravintolassa olleet naiset jätettiin tiettävästi rauhaan.

Tutkijoiden mukaan kaappauksessa on todennäköisesti kyse kilpailevien huumejengien välienselvittelystä.

”Olemme varmistaneet, että kaapattujen joukossa ollut Jesus Alfredo Guzmán Salazar, 29, on Joaquin (Guzmán) Loeran poika”, syyttäjä Eduardo Almaguer sanoi tiedotustilaisuudessa.

Viranomaiset ovat saaneet toistaiseksi vahvistettua neljän kaapatun henkilöllisyyden. Kaikkiaan kaapattuja oli kuusi.

Syyttäjä Almaguerin mukaan useat turvallisuuslähteet ovat myös vahvistaneet, että Guzmán Salazar on ”El Chapon” poika.

Vankilaan tuomittu Joaquin ”El Chapo” Guzmán on Sinaloan rikolliskartellin johtaja ja yksi maailman pahamaineisimmista huumeparoneista.

Pojan kaappaus on viimeisin isku huumepomoa vastaan taistelussa, jossa Guzmán yrittää vankilasta käsin säilyttää Meksikon alamaailman vallan Sinaloa-kartellin käsissä, uutiskanava CNN kertoo.

Aiemmin viranomaiset uskoivat, että yksi kaapatuista olisi ollut ”El Chapon” toinen poika, Ivan ”Pikku-Chapo” Guzmán.

Jesus Alfredon ja Ivan Archivaldo Guzmánin uskotaan CNN-kanavan mukaan kuuluvan isänsä johtamaan Sinaloa-kartelliin. Myös ”El Chapon” toisen naisen kanssa saaman pojan, Ovidio Guzmán Lopezin, uskotaan kuuluvan rikollisperheeseen.

”El Chapon” vankilapaosta uutisoitiin viime vuonna maailmanlaajuisesti. Hänet saatiin kiinni tammikuussa.

Häntä pidetään nyt tarkoin vartioidussa niin sanotussa turvavankilassa Ciudad Juarezin kaupungissa, jossa hän yrittää oikeusteitse estää luovuttamisensa Yhdysvaltoihin.

Viranomaisten mukaan kaappauspaikkana olleesta La Leche -hienostoravintolasta on löydetty vain väärennettyjä henkilöllisyystodistuksia. Viranomaiset pitävät myös todennäköisenä, että kaappauksen takana on Jalisco New Generation -rikolliskartelli.

Jalisco New Generation ilmestyi Meksikon rikollismaailmaan vuonna 2010 sen jälkeen, kun Sinaloa-kartellin paikallinen johtaja Ignacio ”Nacho” Coronel kuoli.

Jalisco on kohonnut viime kuukausina yhdeksi väkivaltaisuuksien riivaaman Meksikon voimakkaimmista rikollisjengeistä muun muassa viranomaisiin kohdistettujen hyökkäysten ja väijytysten myötä.

Henry Romero / Reuters
El Chapoa pidetään tarkoin vartioidussa vankilassa Ciudad Juarezissa.
El Chapoa pidetään tarkoin vartioidussa vankilassa Ciudad Juarezissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat