Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Australian vastaanottokeskus Papua-Uudessa-Guineassa suljetaan perustuslainvastaisena

Pääministeri Peter O’Neil ilmoitti Papua-Uudessa-Guineassa sijaitsevan leirin sulkemisesta viikko sen jälkeen, kun uudet todisteet väärinkäytöksistä toisella, Naurun saarella sijaitsevalla leirillä tulivat julkisuuteen.

Ulkomaat
 
Eoin Blackwell / AAP
Turvapaikanhakijoita Australian vastaanottokeskuksessa Papua-Uudessa-Guineassa vuoden 2014 maaliskuussa. Ihmisten kasvoja kuvassa on sumennettu jälkikäteen.
Turvapaikanhakijoita Australian vastaanottokeskuksessa Papua-Uudessa-Guineassa vuoden 2014 maaliskuussa. Ihmisten kasvoja kuvassa on sumennettu jälkikäteen. Kuva: Eoin Blackwell / AAP

Australian vastaanottokeskus Papua-Uudessa-Guineassa suljetaan perustuslainvastaisena. Papua-Uuden-Guinean pääministeri Peter O´Neil kertoi asiasta uutistoimisto AFP:n mukaan keskiviikkona.

”Sekä Australia että Papua-Uusi-Guinea ovat päässeet sopimukseen keskuksen sulkemisesta”, O’Neil sanoi tiedotteessa.

Vastaanottokeskuksen sulkemisen tarkempaa aikataulua ei ole toistaiseksi kerrottu.

Australian harjoittama turvapaikanhakijapolitiikka nousi jälleen maailman huomion kohteeksi viikko sitten, kun The Guardian -lehti julkaisi tiistaina yli 2 000 vuodettua dokumenttia, jotka kuvasivat karmaisevia tapahtumia Naurun saarella sijaitsevassa turvapaikkakeskuksessa vuosina 2013–2015.

Muun muassa Naurulla ja Papua-Uudessa-Guineassa sijaitsevat turvapaikanhakijoille tarkoitetut leirit ovat olleet Australian vastaus maan hallitsemattomaksi koettuun pakolaistilanteeseen.

Australiaan pyrkivät turvapaikanhakijat on jo vuosien ajan suljettu saarille maan ulkopuolelle. Pakolaisaseman saaminenkaan ei ole taannut ihmisille välttämättä pääsyä Australiaan.

Naurulla turvapaikanhakijat ovat kertoneet kohdanneensa seksuaalista hyväksikäyttöä ja muuta väkivallan uhkaa.

Naurulta tehdyissä valituksissa korostuu erityisesti lasten hätä, sillä yli puolet raporteista koskee alaikäisiä. Niissä kerrotaan vartijoiden harjoittamasta väkivallasta, seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja alaikäisten vakavista mielenterveysongelmista.

Myös Papua-Uuden-Guinean leiriltä on vuosien saatossa kuulunut tietoja väärinkäytöksistä.

Australian maahanmuuttoministeri Peter Dutton vastasi syytöksiin viime viikolla toteamalla, että turvapaikanhakijat valehtelevat päästäkseen maahan.

Australian ja Papua-Uuden-Guinean yhteisilmoitus Papua-Uuden-Guinean leirin sulkemisesta perustuslainvastaisena paljastaa kuitenkin, että leirien tilanne ei ole ongelmaton Australiankaan mielestä.

Tarkennus 17.8. kello 14.22: Tarkennettu jutun muotoilua siitä, että vastaanottokeskus suljettiin Papua-Uuden-Guinean perustuslainvastaisena.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat