Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki päästää 38 000 ihmistä vankiloista ennenaikaisesti

Vankiloihin tehdään mahdollisesti tilaa vallankaappausyrityksen jälkeen pidätetyille ihmisille.

Ulkomaat
 
HS–AFP
Umit Bektas / Reuters
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan yritettiin syöstä vallasta heinäkuussa. Nyt julkistettu vankien vapauttaminen saattaa johtua siitä, että hallitus pyrkii tekemään vankiloihin tilaa epäonnistuneen vallankaappauksen jälkeen pidätetyille ihmisille.
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan yritettiin syöstä vallasta heinäkuussa. Nyt julkistettu vankien vapauttaminen saattaa johtua siitä, että hallitus pyrkii tekemään vankiloihin tilaa epäonnistuneen vallankaappauksen jälkeen pidätetyille ihmisille. Kuva: Umit Bektas / Reuters

Turkki vapauttaa ennenaikaisesti noin 38 000 vankia, oikeusministeri ilmoitti keskiviikkona.

Oikeusministeri Bekir Bozdag ei kertonut syytä vapautuksille. Kyse saattaa olla siitä, että hallitus valmistautuu tekemään vankiloihin tilaa epäonnistuneen vallankaappauksen jälkeen pidätetyille ihmisille.

Bozdag ilmoitti asiasta viestipalvelu Twitterissä. Ministerin mukaan kyse ei ole armahduksesta, vaan vankien päästämisestä ehdonalaiseen vapauteen.

Määräyksen piirissä on vankeja, jotka on tuomittu ennen heinäkuun alkua. Näin ollen vapautus ei koske niitä, jotka on pidätetty heinäkuun 15. päivän vallankaappauyrityksen jälkeen.

Turkkilaisviestimissä on raportoitu, että vankiloissa on tungosta kumousyritystä seuranneen pidätysaallon vuoksi.

Yli 35 000 ihmistä on Turkin viranomaisten mukaan pidätetty noin kahden kuukauden aikana. Heistä noin 11 600 on jo vapautettu.

Nyt julkistettu vapautus ei ministeri Bozdagin mukaan koske murhista, terrorismista tai valtion turvallisuuteen liittyvistä rikoksista tuomittuja.

Turkin hallitus julisti heinäkuussa kolmen kuukauden poikkeustilan, joka antaa viranomaisille laajemmat valtuudet.

Vallankaappauksessa yritettiin syöstä vallasta presidentti Recep Tayyip Erdoğan. Tämä syyttää kumousyrityksestä islamistiliikettään johtavaa Fethullah Güleniä, joka elää maanpaossa Yhdysvalloissa.

Keskiviikkona hallitus jatkoi Gülenin tukijoiksi epäiltyjen ihmisten puhdistuksia hallinnosta uusilla määräyksillä. Niiden perusteella erotetaan viroistaan yli 2 000 poliisia, satoja poliiseja ja viestintäteknologiaviraston työntekijöitä.

Kaikkiaan kymmeniätuhansia ihmisiä on erotettu tai pidätetty viroistaan kumousyrityksen jälkeen.

Gülen on kiistänyt yhteytensä vallankaappausyritykseen. Hän sanoo liikkeensä olevan rauhanomainen ja pyrkivän rakentamaan siltaa muslimimaailman ja länsimaiden välille. Turkin hallitus pitää Gülenin liikettä terroristijärjestönä.

Gülenin Hizmet-liike on levittäytynyt eri puolille maailmaa, myös Suomeen. HS:n entisen Turkin-kirjeenvaihtajan Minna Nalbantoglun artikkeli Hizmet-liikkeestä on luettavissa täältä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat