Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kashmirin väkivaltaisuuksissa yhä uusia uhreja

Intia valmistautuu lähettämään diplomaatteja Pakistaniin keskustelemaan raja-alueen levottomuuksista.

Ulkomaat
 
AFP–Reuters
Danish Ismail / Reuters
Kahsmirilaiset huusivat iskulauseita paikallisen median mukaan poliisien ja protestoijien välisissä yhteenotoissa kuolleiden siviilien hautajaisissa Beerwahissa tiistaina.
Kahsmirilaiset huusivat iskulauseita paikallisen median mukaan poliisien ja protestoijien välisissä yhteenotoissa kuolleiden siviilien hautajaisissa Beerwahissa tiistaina. Kuva: Danish Ismail / Reuters

Väkivaltaisuudet vaativat yhä uusia uhreja Intian Kashmirin alueella. Protestit alkoivat reilu kuukausi sitten, kun Intian turvallisuusjoukot tappoivat islamistisen separatistiryhmän komentajan. Viimeksi keskiviikkona separatistit tappoivat kaksi sotilasta ja yhden poliisin väijytyksessä.

Levottomuuksissa on kuollut ainakin 64 ihmistä ja haavoittunut tuhansia. Nyt Intia valmistautuu lähettämään Pakistaniin diplomaatteja neuvottelemaan tilanteesta. Pakistan ei ole vielä kommentoinut asiaa.

Pakistan ja Intia ovat kiistelleet Kashmirista vuodesta 1947. Aseistetut kapinalliset ovat taistelleet alueen itsenäisyydestä tai liittämisestä Pakistaniin Intian turvallisuusjoukkojen kanssa vuodesta 1989. Kaikkiaan kymmeniä tuhansia siviilejä on kuollut konfliktin vuoksi.

Viime viikkojen väkivaltaisuudet ovat pahimpia useaan vuoteen. YK epäilee, että alueella tapahtuu vakavia ihmisoikeusrikkomuksia. Järjestö kertoo, ettei sen edustajia päästetä tekemään puolueetonta arviota tilanteesta alueella.

Intian hallitsema osa Kashmiria on muslimienemmistöinen, ja Pakistania kannattavalla separatistiliikkeellä on laaja suosio alueella.

Danish Ismail / Reuters
Poliisit partioivat katua ulkonaliikkumiskiellon aikaan Srinagarissa Intian Jammun ja Kashmirin osavaltiossa tiistaina.
Poliisit partioivat katua ulkonaliikkumiskiellon aikaan Srinagarissa Intian Jammun ja Kashmirin osavaltiossa tiistaina.
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat