Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Burkiniin rannalla pukeutuneille naisille sakkoja Ranskassa

Cannesin poliisi on valvonut väliaikaista burkinikieltoa ja antanut neljälle naiselle alle 40 euron sakon.

Ulkomaat
 
Reuters
Koko kehon peittävään burkiniin pukeutunut nainen käveli rannalla Ranskan Marseillessa keskiviikkona.
Koko kehon peittävään burkiniin pukeutunut nainen käveli rannalla Ranskan Marseillessa keskiviikkona. Kuva: Reuters

Ranskan poliisi on pysäyttänyt Cannesin rannoilla kymmenen naista kielletyn uimapuvun pitämisestä, kertoi uutistoimisto Reuters keskiviikkona. Koko kehon peittävän niin sanotun burkini-asun väliaikainen kielto tuli voimaan kolmessa ranskalaiskaupungissa kolme viikkoa sitten. Tiistaina kolme muuta kaupunkia ilmoitti liittyvänsä kieltoon.

Cannesin kaupungintalon edustaja kertoi Reutersille, että kymmenestä poliisin tavoittamasta naisesta kuusi poistui rannalta vapaaehtoisesti. Neljä sai 38 euron sakot. Poliisi ei voi pakottaa burkiniin pukeutuneita naisia poistumaan rannoilta, ja rikkeestä voi sakottaa vain kerran päivässä. Väliaikainen kielto päättyy elokuun lopussa.

Burkini-kieltoa on perusteltu sillä, että se on vastoin Ranskan uskonnollisten symbolien julkista käyttöä rajoittavaa lakia. Kielto tuli voimaan pian sen jälkeen, kun tunisialaistaustainen mies oli tappanut 85 ihmistä ajamalla kuorma-autolla itsenäisyyspäivää juhlineeseen väkijoukkoon Nizzassa.

”Hyökkäysten jälkeen ilmapiiri on erittäin jännittynyt, ja burkinin katsotaan herättävän näkyvästi huomiota, joka voi vaarantaa yleisen järjestyksen. Siksi kieltoon ryhdyttiin”, Cannesin kaupunginhallituksen edustaja kertoi Reutersille. Cannesin pormestari David Lisnard on kutsunut burkinia jopa ääri-islamismin symboliksi.

Kielto on kuitenkin aiheuttanut kiivasta väittelyä, sillä muslimiryhmät pitävät sitä perustuslain vastaisena ja islaminvastaisena. Asiasta odotetaan Ranskan korkeimman oikeusasteen päätöstä lähipäivinä. Sekä pääministeri Manuel Valls että naisten oikeuksista vastaava ministeri ovat tukeneet burkini-kieltoa.

Burkini on muslimeille suunniteltu uimapuku, joka peittää kaiken paitsi kasvot, kädet ja jalat. Konservatiivisten muslimien mukaan naisten tulee peittää itsensä suvun ja perheen ulkopuolisten miesten katseilta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat