Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trumpin kampanjan johto vaihtuu jälleen – asiantuntijat uskovat, että muutos kertoo räväkän linjan jatkumisesta

Korruptiosta epäilty kampanjapäällikkö Paul Manafort jatkaa edelleen presidenttiehdokkaan joukoissa, mutta hänen valtansa vähenee.

Ulkomaat
 
ERIC THAYER
Stephen Bannonin valinta toimitusjohtajaksi on saanut asiantuntijat arvelemaan, ettei Donald Trump (kuvassa) pyri rauhoittamaan aggressiivista esiintymistään.
Stephen Bannonin valinta toimitusjohtajaksi on saanut asiantuntijat arvelemaan, ettei Donald Trump (kuvassa) pyri rauhoittamaan aggressiivista esiintymistään. Kuva: ERIC THAYER

Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump on vaihtanut jälleen vaalikampanjansa avainhenkilöitä. Kampanjapäälliköksi nousee Kellyanne Conway ja toimitusjohtajaksi Stephen Bannon. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimisto Reuters sekä The Guardian -lehti.

Bannonin valinta toimitusjohtajaksi on saanut asiantuntijat arvelemaan, ettei Trump pyri vastaisuudessakaan rauhoittamaan aggressiivista esiintymistään. Bannon on konservatiivisen Breitbart News -sivuston johtaja ja entinen Goldman Sachs -pankkiiri, joka tunnetaan räväkästä tyylistään.

Republikaanistrategi Brian Walsh arvelee Reutersille, että Bannonin palkkaaminen osoittaa Trumpin pitävän kiinni nykyisestä taktiikastaan. Vaalimenestykselle valinta voi olla tuhoisa.

”Kuka tahansa, joka tietää mitään politiikasta, katsoisi nykytilannetta ja ymmärtäisi, että hän [Trump] on häviämässä, koska hän on menettämässä maltilliset, naiset ja vähemmistöt. Tämä veisi sen [kampanjan] päinvastaiseen suuntaan siitä, mihin sen pitäisi olla menossa”, Walsh sanoo.

”Hän on hylkäämässä politiikan ammattilaisten yritykset tehdä kampanjasta ammattimaisemman ja kulkee samaa tietä kuin esivaaleissa: voimakkaasti oikealla. Se on osoittautunut katastrofiksi yleisissä vaaleissa.”

Conway sen sijaan tunnetaan käytännöllisyydestä ja analyyttisesta otteesta vaalikampanjaan. Hän on tehnyt töitä republikaanien mielipidetutkimusten parissa useita kymmeniä vuosia.

Reutersin mukaan Conway kertoi Fox-kanavalle, että hän kannustaa Trumpia keskittymään jatkossa poliittista linjaansa avaavien puheiden pitämiseen.

Viime kuukausina Trumpin kampanjaa vetänyt Paul Manafort jatkaa presidenttiehdokkaan joukoissa vaihdoksen jälkeenkin, mutta käytännössä hänen valtansa vähenee.

Manafort ehti toimia kampanjan johdossa vasta muutaman kuukauden. Hän on saanut viime päivinä kyseenalaista huomiota, kun The New York Times -lehti kertoi Manafortiin kohdistuvista korruptiotutkimuksista Ukrainassa.

Manafort toimi Ukrainan edellisen presidentin Viktor Janukovytšin neuvonantajana vuosina 2007–2012. Hänen yhteytensä Venäjälle paenneeseen ex-presidenttiin nostattivat myös uusia kysymyksiä Trumpin ihmetystä herättäneistä Venäjä-sympatioista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat