Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän duumaan pyrkijät ilmoittivat tiedot omistuksistaan – vain yhdellä kiinteistö Suomessa

Syyskuun duumavaalien ehdokkailla on eniten omistuksia Bulgariassa, Kyproksella, Espanjassa ja Ranskassa.

Ulkomaat
 
JUHA METSO
Helsingin Sanomat kertoi aiemmin elokuussa, että venäläisten into hankkia Suomesta kiinteistöjä on vähentynyt. Vuonna 2013 kuvattu venäläisomistuksessa oleva mökki Taipalsaarella.
Helsingin Sanomat kertoi aiemmin elokuussa, että venäläisten into hankkia Suomesta kiinteistöjä on vähentynyt. Vuonna 2013 kuvattu venäläisomistuksessa oleva mökki Taipalsaarella. Kuva: JUHA METSO

Vain yksi syyskuun vaaleissa Venäjän duumaan pyrkivistä ehdokkaista kertoo omistavansa kiinteistön Suomessa.

Ehdokkaat ilmoittivat omaisuudestaan tietoja, jotka julkaistiin maanantaina Venäjän keskusvaalilautakunnan verkkosivuilla. HS kävi ilmoitukset läpi.

Ehdokas Rifat Šaihutdinov ilmoitti omistavansa puolet Pentinkulma-nimisestä tilasta, jonka hän on ostanut vuonna 2000. Kauppahinta oli noin 37 200 euroa. Lisäksi Šaihutdinov osti viime vuonna Italiasta talon 173 000 eurolla.

Šaihutdinov on entinen populistisen ja kansallismielisen LDPR-puolueen duuman edustaja, joka nyt pyrkii parlamentin alahuoneeseen johtamansa Graždanskaja platforma -puolueen listalta. Puolue oli miljardööri Mihail Prohorovin vuonna 2012 perustama hanke, joka hajosi Ukrainan tilanteen ja Krimin Venäjään liittämisen synnyttämiin erimielisyyksiin kaksi vuotta myöhemmin. Prohorov ja hänen liberaalit kannattajansa jättivät puolueen, minkä jälkeen Šaihutdinov otti johdon käsiinsä.

Suosituimpia kohteita ehdokkaiden kiinteistö- ja tonttiomistuksille ulkomailla ovat Bulgaria ja Ranska, joissa duumaan pyrkijöillä on yli 20 omistusta kummassakin.

Seuraavaksi yleisimpiä maita ulkomaisille omistuksille ovat Kypros ja Espanja, joissa molemmissa sijaitsee yli kymmenen ehdokkaiden kiinteistöä tai tonttia. Myös Georgia, Latvia, Turkki, Ukraina, Saksa, Tšekki, Italia ja Irlanti peittosivat Suomen venäläisomistusten määrässä.

Aiemmin elokuussa HS uutisoi, että venäläisten into hankkia Suomesta kiinteistöjä on vähentynyt.

Korruptiota tarkkaileva kansainvälinen kansalaisjärjestö Transparency International kokoaa venäläisten vaikuttajien tietoja Declarator.org-sivustolle.

Sivuston mukaan vuonna 2014 ainakin yhdeksän vaikutusvaltaista venäläistä oli ilmoittanut omistuksista Suomessa. Monet heistä ovat virkamiehiä ja poliitikkoja Pietarista ja Venäjän Karjalasta.

Heidän joukossaan on Venäjän valtion omaisuushallinnon entinen johtaja Olga Dergunova, jonka huhtikuisten potkujen muodollisena syynä käytettiin luvatonta matkaa Suomen-mökille. Matkaan olisi tarvittu erityislupa.

Dergunovan ilmoituksen mukaan hänen puolisonsa omisti vuonna 2014 Suomessa 400 neliömetrin talon ja seitsemän mökkitonttia.

Venäjän varaliikenneministeri Viktor Olerski ilmoitti vuonna 2014 omistavansa Suomesta noin 2,9 hehtaaria maata.

Venäjän lain mukaan korkeiden virkamiesten, poliitikkojen ja valtion yritysten johdon pitää kertoa omista, puolisonsa ja lastensa tuloista ja omaisuudesta. Palkkatulojen, osakeomistusten, säästöjen, kiinteistöjen ja kulkuneuvojen lisäksi tulee ilmoittaa tiedot ulkomailla sijaitsevista kiinteistö- ja maaomistuksista.

Venäjän parlamentin alahuoneen eli duuman vaalit pidetään 18. syyskuuta.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat