Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oikeistolaiset mielenosoittajat pelottelivat Amnestyn sulkemaan toimistojaan Intiassa

Intian poliisi tutkii, onko Amnesty syyllistynyt Intian valtion vastaisten iskulauseiden levittämiseen.

Ulkomaat
 

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on sulkenut tilapäisesti toimistojaan Intiassa ja lykännyt ihmisoikeusrikkomuksista tiedottavia tapahtumiaan, koska se pelkää työntekijöidensä turvallisuuden puolesta, uutistoimisto Reuters kertoo.

Oikeistoaktivistit ovat järjestäneet laajoja mielenosoituksia Amnestyä vastaan Intiassa tiistaina ja keskiviikkona. Heidän mukaansa Amnesty on yllyttänyt vihaan Intian valtiota vastaan, koska se kertoi lauantaina järjestämässään tapahtumassa Intian turvallisuusjoukkojen väkivaltaisuuksista Kashmirin alueella.

Myös Intian poliisi tutkii Amnestyn toimintaa. Oikeistolainen opiskelijajärjestö teki Amnestystä valituksen viranomaisille, jotka ovat nyt selvittämässä videonauhojen avulla, esitettiinkö Amnestyn tapahtumassa Intian valtion vastaisia iskulauseita.

Amnestyn mukaan syytökset ovat perusteettomia. Järjestö myöntää kuitenkin, että lauantain tapahtumaan osallistui myös ihmisiä, jotka vaativat Kashmirille itsenäisyyttä.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat jo vuosia syyttäneet Intian turvallisuusjoukkoja ihmisoikeusloukkauksista vuoristoisella Kashmirin alueella. Kiistanalainen laki antaa joukoille laajat valtuudet tutkia, pidättää ja ampua ihmisiä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan myös YK on epäillyt laajoja ihmisoikeusrikkomuksia ja valitellut äskettäin, ettei sen edustajia päästetä tekemään puolueetonta arviota alueen tilanteesta.

Intia ja Pakistan ovat kiistelleet Kashmirin alueen hallinnasta jo vuodesta 1947. Intian hallitsema osa Kashmiria on maan ainoa muslimienemmistöinen alue. Kashmirin separatistit ovat vaatineet alueelle itsenäisyyttä tai sen liittämistä Pakistaniin jo useiden vuosikymmenien ajan.

Separatistit ja Intian turvallisuusjoukot ovat ottaneet yhteen Kashmirissa 1980-luvun lopulta lähtien. Viime viikkoina väkivaltaisuudet ovat lisääntyneet. Useita kymmeniä ihmisiä on kuollut ja jopa tuhansia haavoittunut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat