Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Merkel: Pakolaiset eivät tuoneet islamistista terrorismia Saksaan

Liittokanslerin Angela Merkelin mukaan perustuslakia kunnioittava islaminusko kuuluu Saksaan. Maan lakeja tai sukupuolten tasa-arvoa halveksivilla muslimeilla taas ei ole mitään sijaa Saksassa, Merkel sanoo.

Ulkomaat
 
HANNIBAL HANSCHKE / Reuters
Yli puolet saksalaisista pitää Saksan liittokanslerin Angela Merkelin pakolaispolitiikkaa huonona.
Yli puolet saksalaisista pitää Saksan liittokanslerin Angela Merkelin pakolaispolitiikkaa huonona. Kuva: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin mukaan turvapaikanhakijat eivät ole tuoneet maahan terrorismia.

”Islamistisen terrorismin ja Isisin ilmiö ei ole tullut maahan pakolaisten mukana”, Merkel sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan kristillisdemokraattien vaalitilaisuudessa Mecklenburg-Vorpommernin osavaltiossa.

Merkel lisäsi islaminuskon kuuluvan Saksaan niin kauan, kuin sitä harjoitetaan perustuslakia kunnioittavalla tavalla. Saksan lakeja tai sukupuolten tasa-arvoa halveksivilla muslimeilla ei ole mitään sijaa Saksassa, liittokansleri totesi.

Merkel sanoi Reutersin mukaan olevansa huolissaan niistä noin 800 saksalaisesta, jotka ovat matkustaneet Syyriaan islamistisotilaiden koulutukseen.

Yli miljoona ihmistä Lähi-idästä ja Afrikasta pakeni viime vuonna väkivaltaa ja köyhyyttä Saksaan. Yleinen suhtautuminen pakolaisiin on muuttunut kylmemmäksi heinäkuussa tapahtuneiden väkivallantekojen jälkeen. Kolme niistä oli maahanmuuttajien tekemiä, ja Isis kertoi ottavansa vastuun kahdesta.

Keskiviikkona Saksassa pidätettiin mies epäiltynä räjähdemateriaalin keräämisestä. Reutersin mukaan paikallisen poliisin mukaan miehen kodista on löydetty Isisiä ihannoivaa aineistoa.

Väkivallanteot, terrorismiin liittyvät pidätykset sekä useiden muslimimaahanmuuttajien saapuminen Saksaan ovat kasvattaneet äärioikeistolaisen AfD-puolueen kannatusta. Asenteiden kiristyminen näkyy myös Saksaan avointa maahanmuuttopolitiikkaa ajaneen Merkelin suosiossa.

Reutersin mukaan viime viikolla julkaistussa kyselyssä 52 prosenttia saksalaisista pitää Merkelin maahanmuuttopolitiikkaa huonona.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat